Siyaset Öcalan’ın kardeşi ve avukatları İmralı'ya gitti

Öcalan’ın kardeşi ve avukatları İmralı'ya gitti

30.09.2009 - 11:19 | Son Güncellenme:

.

Öcalan’ın kardeşi ve avukatları İmralıya gitti

İMRALI Adası'nda yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve 3 avukatı Bursa’nın Gemlik İlçesi'nden bu sabah İmralı Adası'na gitti.

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan'ın üstlenen avukatları Mehmet Deniz Büyük, Hüseyin Cangir ve Yalçın Sarıtaş ile kardeşi Mehmet Öcalan bu sabah İmralı'ya gitmek üzere İstanbul'dan özel otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. İçinde kitap, dergi ve gazetelerin bulunduğu bildirilen 4 poşet taşıyan Mehmet Öcalan ve avukatlar, jandarmadaki kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından plakası sökülmüş beyaz renkli minibüsle saat 09.45'te İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı'na hareket etti.

İmralı’da tek kişilik Kapalı Cezaevi’nde kalan Abdullah Öcalan, haftada bir avukatları, 15 günde bir de birinci dereceden akrabaları ile görüşebiliyor. Öcalan’a avukatları ile 1 saat, aile bireyleri ile 30 dakika görüşme hakkı tanınıyor. Görüşme, görevliler eşliğinde avukatları ile ‘açık', aile bireyleri ile ise bir camın ardından telefonla gerçekleşiyor.