Siyaset ÖDP Hükümete meydan “mektubu"

ÖDP Hükümete meydan “mektubu"

10.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ÖDP Hükümete meydan “mektubu"

ÖDP Hükümete meydan “mektubu


ANKARA Milliyet


       Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, Türkiye’nin gelir adaletsizliğinde dünya 5. olduğunu söyledi.
       “Emekçinin, Üreticinin Hükümete ve IMF’ye İhtar Mektubu" adıyla yapılan ve ÖDP’lilerin yanı sıra, çeşitli sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin üyelerinin katıldığı miting için dün sabah saatlerinde Hipodrom’da toplanıldı. Tandoğan Meydanı’na doğru sloganlar atarak yürüyen grup, emniyet ekiplerinin kurduğu arama noktalarından geçtikten sonra Tandoğan Meydanı’na alındılar. Gruptakiler, “Depremi unutmadık, unutturmayacağız" sloganları atarken, “IMF’ye hayır", “Fay hattı, pay hattı oldu" yazılı dövizler taşıdılar.
       IMF ve hükümet politikalarını eleştiren Uras, “Bizim geleceğimizi IMF belirleyemez" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Adına istikrar denilen bu politikaların sonucu, bugün yaklaşık 26 milyon insan yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşıyor. En azından 13 milyon insan iş bulma derdiyle kıvranıyor. Bugün gelir dağılımı adaletsizliğinde dünya beşincisiyiz. İki gün önce açıklandı. Türkiye’de 13 milyon insan günde 1 dolar, yani 600 bin lira kazanıyormuş. Bu insanlar nasıl yaşıyorlar? 87 milyon liralık asgari ücretle çalışan en az 4 milyon insan nasıl geçiniyor diye düşünüyor musunuz?"

Yazarlar