Siyaset OHAL 3 ay daha uzatıldı

OHAL 3 ay daha uzatıldı

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL’in 7. kez 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 24 Haziran’da yapılacağını açıkladığı erken seçim, OHAL sürerken gerçekleştirilecek.

OHAL 3 ay daha uzatıldı

Meclis’teki görüşmelerde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da OHAL ilan edildiğini anımsatarak, “Adeta 15 Temmuz’da Türkiye’ye bir arsenik içirilmeye çalışıldı ve içirildiyse 20 Temmuz’da bir panzehir beklenirken bu millete ve Türk demokrasisine siyanür tasvip edildi. Verdiği tahribat 15 Temmuz’dan daha ağırdır. Bedeli de çok daha ağır olmuştur” dedi. OHAL’in ülkede ekonomik tahribat yarattığını savunan Altay, “Gelin bugün Türkiye’yi bu ayıptan kurtaralım” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Tehlike geçmedi’

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, terör örgütlerinin sökülüp kökünün kazınması için OHAL’in kesin bir mecburiyet haline geldiğini söyledi. Tehdit ve tehlikenin henüz geçmediğini söyleyen Akçay, “OHAL’i, bireysel özgürlüklere, vatandaşlarımızın günlük hayatlarına ve işlerine karşı değerlendirmek yanlıştır. Eğer OHAL olmasaydı bu mücadelenin onda biri dahi yapılamazdı. FETÖ mücadalesinde önemli adımlar atıldı ama daha yolun yarısında sayılırız” dedi.

‘Darbecilere karşı’

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da OHAL’in 7. kez uzatılmasına ilişkin olarak şunları söyledi: “OHAL özgürlüklere değil, milletimizin özgürlüğüne kastedenlere karşı ilan edilmiştir. OHAL insan haklarına değil, insan haklarını en acımasız şekilde katledenlere karşı ilan edilmiştir.

Haberin Devamı

OHAL, tarih boyunca gelmiş geçmiş en acımasız darbeye karşı ilan edilmiştir. OHAL bir sonuçtur ve bugün gerek sınırlarımızın ötesinde ve gerekse sınırlarımızın içinde verdiğimiz mücadele bu sonucun sebeblerini ortadan kaldırmaya, ülkemizi ve geleceğimizi tehdit eden tüm yapılara karşı gerekli önlemleri almaya devam etmemizi elzem kılmaktadır.”

Konuşmaların ardından TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL’in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi kabul edildi.