Siyaset OHAL 4. kez 3 ay daha uzatıldı

OHAL 4. kez 3 ay daha uzatıldı

18.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, OHAL’in 3 ay daha uzatılması karar verdi. MGK’da OHAL’in 3 ay süreyle daha uzatılmasına ilişkin tavsiye kararı alındı.

OHAL 4. kez 3 ay  daha uzatıldı

Kurul toplantısı devam ederken OHAL’in uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM’ye gönderildi. Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılması beklenen tezkere, bakanlara elden imzalatıldı. TBMM Genel Kurulu’nda dün görüşülen tezkere kabul edildi. OHAL 4. kez 3 ay daha uzatıldı. Görüşme, pazartesi olması nedeniyle TBMM TV’den yayınlanamadı.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da konuşan Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli özetle şunları kaydetti: “15 Temmuz kalkışması esas itibarıyla küresel ölçekli bir projedir. O projenin realize edilmesinde içeride görev alan FETÖ de dahil olmak üzere hepsi birer piyon ve maşadır. Küresel ölçekli çok büyük bir projedir ve aslında silsile olarak son yıllarda hayata geçirilmeye çalışılan projelerin devamı mahiyetindedir, daha büyük boyutlu, daha sert olanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyen küresel ölçekli bir projedir. Bugüne kadar OHAL uygulamaları neticesinde özgürlük alanı daraltılan, temel hak ve hürriyetleri kullanılması sınırlandırılan, engellenen ve ertelenen hiçbir kişi yoktur.

Haberin Devamı

‘Fırsata çevirdiniz’

Delillerle ispat edemiyoruz ama bugün kamuda ihraç edilenden daha fazla bu örgüte bağımlı, örgütle irtibatlı ve örgütün talimatlarını sorgusuz sualsiz yerine getirecek kadar kalbini, ruhunu, aklını oraya teslim etmiş kamu çalışanı olduğunu biliyoruz. En son KHK’da yaklaşık 7 bin 400 kişi ihraç edildi. Bunların önemli bölümü kripto, kriterlerin hiçbirine takılmamış. Şu anda da isimlendirme noktasında bilmediğimiz ama kesin olarak varlığına inandığımız kripto örgüt mensuplarının kamu ve diğer kuruluşlarda olduğunu biliyoruz. Bu mücadele henüz bitmedi.” MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP’nin tezkereyi desteklediğini belirtirken, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Darbe lütuf olarak kullanıldı ve OHAL ilan edildi. KHK’larla, keyfiyetle tek kişinin iradesiyle, talimatıyla yönetilen bir ülkedir Türkiye. Darbenin 1. yıldönümünde hala siyasi ayağa ilişkin gelişme yok” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da “Bu hain darbeyi fırsata çevirmeye çalıştınız. Daha bombalar yağarken, Sayın Başbakan ve Sayın Bakanlar neredeydi bilinmezken Sayın Cumurbaşkanı bir tek cümleyle darbenin ne olduğunu anlatmıştı. 04’te diyor ki ‘Bu darbe Allah’ın bize bir lütfudur.’ Bu darbeyi sonuna kadar fırsata çevirdiniz mi? Evet. Başladınız OHAL nedeni dışı işlerde OHAL’i kullanmaya” dedi.

Haberin Devamı

UNIFIL tezkeresi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, TSK unsurlarının 5 Eylül 2017’den itibaren 31 Ekim 2018’e kadar Birleşmiş Milletler Lübnan Görev Gücü (UNIFIL) Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi kabul edildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, UNIFIL’in görev süresinin bugüne kadar 10 kez uzatıldığına işaret ederek, Türkiye’nin, geniş bir bölgeye yayılma riski taşıyan ve 34 gün süren İsrail-Lübnan Savaşına son verilmesi amacıyla o dönem yoğun diplomatik çaba sarfettiğine değindi.