Siyaset Olay anında alanda hiç polis yokmuş!

Olay anında alanda hiç polis yokmuş!

22.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba saldırısının ardından kentte incelemelerde bulunan CHP heyeti adına Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çarpıcı tespitlerini Milliyet’e anlattı.

Olay anında alanda hiç polis yokmuş

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri Mehmet Şeker, Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Serkan Topal, Ali Şeker, Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz ve Nurettin Demir’le birlikte Suruç’ta incelemelerde bulunan Ağbaba patlama anında alanda hiç polis bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Şüphelenmek gerek’

Ağbaba “Olay anında Kültür Merkezi’nin bulunduğu alanda hiç polis bulunmuyormuş” derken, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin, “Olaydan 1 gün önce HDP heyetiyle konuştuk, olay çıkmayacağını temin ettiler. O yüzden polis görevlendirmedik” dediğini aktardı. Ağbaba, HDP’lilerin ise, “Bütün eylemlerde anlaşıyoruz ama her eylemde sivil polis oluyor. Burada bir görevlendirme yapılmamasını anlayamadık” dediğini, Kaymakan Çiftçi’nin açıklamalarını ise inandırıcı bulmadığını belirtti. Ağbaba, yaralı bir gencin, “Polis olmadığı yerde şüphelenmek gerekiyor” dediğine işaret etti.

‘Herkes sırt çantalı’

Kaymakam Çiftçi’nin CHP heyetine, “Herkes sırt çantalı. Ne yapacağız, ben de bilmiyorum. Canlı bomba, gençlerle de gelmiş olabilir, burada da yaşıyor olabilir. Henüz tespit edemedik” dediği belirtildi.