Siyaset On binler Kerbela’nın 1378. yılında yürüdü

On binler Kerbela’nın 1378. yılında yürüdü

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

HZ. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1378’nci yıldönümü nedeniyle Halkalı’da toplanan on binlerce kişi anma etkinliğinde bir araya geldi.

On binler Kerbela’nın 1378. yılında yürüdü

Siyah elbiseler giyen, ellerinde ve başlarında “Ya Hüseyin”, “Ya Zeynep” yazılı pankartlar taşıyan on binlerce vatandaş kortejler halinde Aşura Meydanı’na yürüdü.
Ağıt ve mersiyeler okuyarak meydana gelen Caferiler Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin resimlerini taşırken bazı vatandaşlar da Kerbela’yı anlatan kıyafet ve kostümler giydi. Törene katılan Caferiler mersiyeler eşliğinde göğüslerini yumrukladı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’de gerçekleşen “Evrensel Aşura Matem Merasimi” nde Kerbela’da yaşananlar anlatılırken törene katılanlar gözyaşı döktü.

Haberin Devamı


Dövünme, sine vurma
Kerbela’nın 1378’inci yıldönümü nedeniyle Kars’ta da anma törenleri yapıldı. Törene katılanlar erken saatlerde Hz. Ali Çarşı Cami ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami önünde toplandı. Törende, Kuran-ı Kerim okundu. Yeni Mahalle Mezarlığı önünde de deste gurupları zincirlerle dövünme, sine vurma ve mersiyeler eşliğinde Hz. Hüseyin’i yad etti.
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde de Kerbela törenleri düzenlendi. Muhammediye Camii’ndeki programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye Caferiler Vakfı, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlediği törenle Aşure mateminde Kerbala şehitlerini andı. Matem günü nedeniyle Darıca Nenehatun Stadı’nda Aşure Matemi Töreni düzenledi. Yağmur altında yapılan anma etkinliğinde Vakıf Başkanı Yahya Kemal Utar dua ederek Kerbela şehitlerini andı.

Yazarlar