Siyaset 'Önce gevşeyen akıl vidalarını söksün'

'Önce gevşeyen akıl vidalarını söksün'

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nı “kaosa gel gel diyen mandacı çürükler” olarak niteleyen Bahçeli, İnce’yi hedef aldı: “Apoleti sökme fikrini sana kim verdi? Önce gevşeyen akıl vidalarını sök. Komutanın apoletlerini sökecek müptezel henüz doğmadı...”

Önce gevşeyen akıl vidalarını söksün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Yozgat, Tokat, Adıyaman ve Amasya’yı kapsayan, “24 Haziran Yeni Bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl?” adlı Sivas Bölge İstişare Toplantısı’nda konuştu. Bahçeli özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

- ÇÜRÜKLER: Özellikle bilmenizi isterim ki 24 Haziran’da Sivas Kongresi’nin irade, itibar ve iffeti oylanacaktır. Çünkü mandacılar tekrar iş başındadır. Türkiye’nin bölünmesi, sözde Kürt sorununu tanıyarak milli ve üniter devlet yapısının çökmesi, kendilerine ‘millet ittifakı’ ismi veren partilerin ortak amacı haline gelmiştir. Hepsi birden aynı kirli havuzda toplanmışlardır. Bunlar Sivas Kongresi’nin karşısında mevzilenen mandacı çürüklerdir.

- KAOSA GEL GEL: Türk milleti adı millet, aslı zillet olan ittifaka asla geçit vermeyecektir. Şayet verirse, hıyanet temize çıkacak, Türkiye düşmanları rahat nefes alacaklardır. Dikkat ediniz; CHP, İP, HDP, SP, DP hep bir ağızdan kaosa gel-gel yapıyor, kriz ve kargaşaya sinyal yakıyorlar. Türkiye’yi geriye götürmek, gerileterek düşürmek için el birliği içinde çalışıyorlar. Fitne ve dedikodu yayıyorlar. Kriz siyasetini canlı tutmak için çabalıyorlar.

Haberin Devamı

- SİYASİ MEDDAH: 2. Ordu Komutanı, Cumhurbaşkanımızın iftar programına katıldığından dolayı ince ince bozgun siyaseti yapan şahıs Nevşehir’de hedef tahtasına oturuyor. Neymiş, Cumhurbaşkanı’nı alkışlamış. Ne yapacaktı, yuh mu çekecekti? Ültimatom mu verecekti? Muhtıra mı hazırlayacaktı? Ne yapacaktı, Cumhurbaşkanı’nı protesto mu edecekti? Düşman mı sevindirecekti? İnceldikçe esneyen, esnedikçe kopma noktasına gelen siyasi meddah ve bezirgâna şerefli bir Türk komutanının apoletlerini sökme fikrini kim ya da kimler vermiştir? Bu dil Kandil dilidir. Bu ağız FETÖ ağzıdır. CHP’nin icazetli Cumhurbaşkanı adayı sökmeye çok merak duyuyorsa, gitsin köhnemiş, kangrene dönüşmüş fikirlerini söksün. Bu yetmiyorsa, gevşeyen akıl vidalarını söksün. Bu da olmuyorsa, kararmış kalbini, kapanan vicdanını söksün. 2.Ordu Komutanı’nın hedef yapılması boşuna değildir. CHP Genel Başkanı’nın (Afrin’e girilmesin) çağrısını ayakları altına alan ve teröristleri imha eden inanmış ve kahraman evlatlarımızın komutasını yapan kişi 2.Ordu’nun başındaki değerli generalimizdir. Bu komutanımızın apoletlerini sökecek müptezel henüz anasından doğmamıştır.

Haberin Devamı

- VAAT AF: Seçim Beyannamemizde ayrıntılarıyla ifade ettiğimiz ve bu vesileyle özet olarak açıklayacağım vaatlerimizin bir kısmı şöyledir: Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkarılması.

‘Fırat’ın doğusuna sevk çözüm değil’

“Menbiç konusunda, ABD’yle varılan ve üç aşamalı olduğu söylenen planla ilgili sıcak gelişmeler ortadadır. Gelişmeler olumludur. Ne var ki, teröristlerin Fırat’ın batısından sökülüp doğusuna sevki çare ve çözüm değildir. Canilere hiçbir şart
altında sınırlarımızın dibinde varlık ve hayat hakkı tanınmamalıdır.”

‘MHP okyanusları aşa aşa geliyor’

Beşinci kol faaliyetiyle partimizi küçültmeye, eritmeye, itibarsızlaştırmaya yönelik şerefsiz bir kumpasın aracı olan kiralık anket şirketleri ne söylerse söylesin, Milliyetçi Hareket Partisi milletimizin teveccüh ve takdiriyle değil barajları, okyanusları aşa aşa geliyor, her geçen gün yükseliyor. Bizden rahatsız olanlar, FETÖ’nün değirmenine su taşıyan kripto iş birlikçilerdir. Bizden gocunanlar, PKK’nın ekmeğine yağ süren omurgasızlar ve onursuzlardır.