Siyaset Önce köşk, sonra İstanbul

Önce köşk, sonra İstanbul

22.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviç’in eşi Silvia Gasparoviçova’yı önceki gün Çankaya Köşkü’nde ağırladı.

Önce köşk, sonra İstanbul

Cumhurbaşkanları ve eşlerinin katılımıyla gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından Hayrünnisa Gül ve Silvia Gasparoviçova, Atatürk Müze Köşkü’ne geçti. Gül ve Gasparoviçova, Atatürk’ün bir süre ikamet ettiği ve özel eşyalarının da sergilendiği müzeyi gezdi. Hayrünnisa Gül, daha sonra kendi kullandığı golf arabasıyla konuğuna Köşk bahçesini gezdirdi.
Gasparovic, dün de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Ivan Gasparovic, yoğun güvenlik önlemleri ve bando takımı eşliğinde karşılandı.
Topbaş’la görüşme 1 saat sürdü
Yaklaşık bir saatlik ikili görüşmenin ardından açıklama yapan Kadir Topbaş, Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic’in heyetiyle birlikte kendilerine nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. Gasparovic de, “Özellikle şehirde gerçekleştirdiğiniz yeşillendirme ve çalışmaları bizi çok şaşırttı. Bunun yanında yeni yapılanmalara da hayranlıkla baktık” ifadelerini kullandı.Q