Siyaset Onur’dan ‘manifesto’

Onur’dan ‘manifesto’

23.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP içinde dengeler açısından önemli olan, “sol kanat”, partinin söyleminin yenileşmesi ve sola kayması için kulis faaliyetleri yürütmeye devam ediyor. Eski Kültür Bakanı ve PM üyesi Ercan Karakaş, dün yaptığı açıklamada bu yönde mesajlar verirken, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, 10 maddelik bir manifesto kaleme aldı.

Onur’dan ‘manifesto’

Onur’un, manifestosunda, “PM’de isme odaklanmaktan ziyade; meslek, uzmanlık, temsiliyet esas olsun; isim nasılsa yazılır. Kadın erkek sayısı eşit olsun ve eşbaşkanlık için tüzük çalışmaları başlasın. Gezi Ruhu ile anılan toplumsal muhalefetin bedel ödemiş yüzlerini PM’de görelim. Mutlaka LGBTI PM üyemiz olsun. Muhafazakar kesimin oyunu sağdan siyasetçi katmak yerine, muhafazakar kesimin sorunlarını yaşam hakkı bakış açısıyla çözecek sol-sosyal demokrat katılımlara öncelik verilsin. Partinin en sağında sosyal demokratlar olsun” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

‘Modern sol’da CHP olmalı
Kağıthane’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda konuşan Ercan Karakaş, “Türkiye’de modern bir sol parti olması lazım. Ve bu parti CHP olmalıdır” ifadesini kullandı.