Siyaset Onur konuğu acılı ailelere davetiye

Onur konuğu acılı ailelere davetiye

13.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta sonu yapılacak CHP 35. Olağan Kurultayı’na onur konuğu olarak yakınlarını kaybeden ailelerin fertlerini davet etti.

Onur konuğu acılı ailelere davetiye

Alınan bilgilere göre Toplumsal Bellek Platformu ile de eşgüdümlü olarak çalışan CHP koordinasyon ekibi, geniş bir onur konuğu listesi hazırladı. Buna göre katledilen aydınlardan Cavit Orhan Tütengil’in kızı, Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu, Mehmet Zeki Tekiner’in eşi, İlhan Erdost’un kızı, Muammer Aksoy’un oğlu, Çetin Emeç’in eşi, Bahriye Üçok’un kızı, Musa Anter’in oğlu, Behçet Aysan’ın kızı, Yusuf Ekinci’nin oğlu, Metin Göktepe’nin kardeşi, Necip Hablemitoğlu’nun eşi, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi, Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün kardeşi, Ali İsmail Korkmaz’ın kardeşi, Berkin Elvan’ın babası, Ergenekon ve Balyoz davası mağdurları Ali Tatar’ın kardeşi, Murat Özenalp’in eşi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün babası, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi, hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın annesi kurultaya onur konuğu olarak davet edildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, kaleme aldığı mektubunda, “Faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığı, hiç kimsenin orantısız şiddete maruz kalmadığı, hiçbir gazetecinin, yazarın, aydının, düşünceleri yüzünden hapse atılmadığı, yargının intikam aracı değil adaletin simgesi olduğu ve hiç kimsenin güvercin tedirginliği içerisinde yaşamadığı bir Türkiye’yi kuracağız” ifadesini kullandı.