Siyaset Orada muz kabuğu var

Orada muz kabuğu var

22.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, muz üreticileri ile buluşmasında “Kıbrıs meselesi, AB’nin yoluna konulmuş muz kabuğudur” dedi

Orada muz kabuğu var

Alanya Muz Üreticileri Birliğinin (MUZBİR), AB desteğiyle hazırladığı Avrupa Türkiye Muz Bağlantısı Projesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Toplantı Salonu’nda tanıtıldı.
Bağış burada yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakanımızın dünya kamuoyuna, özellikle de Avrupa’nın şımarık çocuğu konumuna geçmiş Kıbrıslı Rumlara verdiği net mesajlar, Kıbrıs konusunda yeni bir dönemin başlangıcını müjdelemiştir” dedi. Bakan Bağış, şunları kaydetti:
600 bin Kıbrıslı Rum’un, 490 milyon Avrupalının çıkarlarını, geleceğini ipotek altına almasına eğer 26 diğer AB üyesi ülke seyirci kalıyorsa, bunların da kendi halklarına vermeleri gereken bir hesap vardır. Eğer makul bir uzlaşma zemini varsa biz her zaman barış ve uzlaşmadan yanayız. Biz bunu 2002’den bu yana her vesileyle gösterdik. Sayın Başbakanımızın yaptığı uyarı, AB’nin yanlıştan dönmesi için büyük bir fırsattır. Kıbrıs meselesi, bu kadar muz çiftçisinin arasındayken özellikle vurgulamak istiyorum, AB’nin yoluna konulmuş muz kabuğudur. Kıbrıs Rum yönetiminin AB üyesi bir ülke sıfatıyla dönem başkanı olduğu gün, o muz kabuğuna AB kurumunun basacağı gündür. Biz onları uyarıyoruz.”

Yazarlar