Siyaset Ordudan son brifing

Ordudan son brifing

03.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ordudan son brifing

Ordudan son brifing

Genelkurmay'ın brifingler dizisi, üniversite rektörleri ve iş adamlarına verilen dördüncü brifingle sona erdi

GENELKURMAY Başkanlığı'nın Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunlarla PKK ve terörizm konularında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla başlattığı brifingler dizisinin dördüncüsü İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapıldı.
Brifinge, İstanbul, Boğaziçi, İTÜ, Mimar Sinan, Yıldız Teknik, Işık, Bilgi, Marmara, Trakya, Niğde, Pamukkale, Balıkesir, Mersin, Tokat, Mustafa Kemal, Muğla, Osmangazi, Sakarya, İzzet Baysal, Uludağ, Adnan Menderes, Akdeniz, Çanakkale 18 Mart üniversiteleri ile Gebze Teknoloji Enstitüsü'nden rektör, rektör yardımcısı, genel sekreter ve öğretim üyeleri katıldı.
Ayrıca, TİSK Genel Başkanı Refik Baydur, DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, TÜSİAD temsilcileri, Koç Finans, Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri, İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Atatürk Vakfı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, İzmir Barosu, Türkiye Soroptomist Derneği yöneticileri ve Ataköy Marina Yat Kulübü yöneticileri de bulundu.
İşadamları Üzeyir Garih, İshak Alaton, Şarık Tara, Halis Komili, Sibel Çarmıklı, Halit Narin, Feyyaz Berker, Asım Kocabıyık, Bedrettin Dalan, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Burhan Karaçam ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın da izleyiciler arasında olduğu görüldü.
Ayrıca, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Çetin Doğan, Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ve bazı emekli kuvvet komutanlarıyla generaller de brifingi izledi.
Türkiye - Yunanistan arasındaki sorunlarla ilgili brifingi Genelkurmay Başkanlığı Türk - Yunan İlişkileri Daire Başkanı Tümamiral Mustafa Özbey, PKK ve terörizm konusun da ise Genelkurmay İç Güvenlik Daire Başkanı Tuğgeneral Kenan Deniz'in verdi. Brifing, kameraman ve foto muhabirlerine görüntü almaları için verilen izinden sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yazarlar