Siyaset Orgeneral Hulusi Akar Kuzey Irak sınırında

Orgeneral Hulusi Akar Kuzey Irak sınırında

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanları ile Kuzey Irak’taki kritik operasyonun sürdürüldüğü, Hakkari Yüksekova’da denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Hulusi Akar Kuzey Irak sınırında

Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte, dün Hakkâri/Yüksekova bölgesinde bulunan birlik ve karargâhlarda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Denetlemelerde, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de yer aldı. Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları daha sonra, bölgede görev yapan Mehmetçik, şehit aileleri ve gazilerle beraber düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Haberin Devamı

Denetlemeler sırasında Orgeneral Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gece gündüz, yaz kış demeden aralıksız yürütülen terörle mücadele harekâtının, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirileceğini” vurguladı.

Akar, “TSK’nın 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından temizlendikçe daha da güçlendiğini, bunun en güzel kanıtının da darbe girişimi sonrasında icra edilen terörle mücadele harekâtı ve gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları neticesinde elde edilen üstün başarılar olduğunu” belirtti.