Siyaset ‘Örgütlenmede radikal kararlar alacağız’

‘Örgütlenmede radikal kararlar alacağız’

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.

‘Örgütlenmede radikal kararlar alacağız’

Milliyet’in aldığı bilgilere göre toplantıda 26-29 Ağustos tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirilecek Adalet Kurultayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti sözcülerinden partiye gelen eleştiriler, yaklaşan kongre süreci ve dış politika değerlendirildi. Alınan bilgilere göre Ak Parti cephesinden gelen eleştirilere yönelik olarak MYK üyeleri, “Partiye dönük bir kumpas hazırlığı var. Bu süreçte partiye ve size sahip çıkmamız gerekiyor. Örgütlerimizin de bu konuda açıklamalar yapması faydalı olacaktır” değerlendirmesinde bulunduğu, Kılıçdaroğlu’nun ise yorum yapmadığı belirtildi.

Çanakkale’de gerçekleştirilecek Adalet Kurultayı için resmi iznin alındığı bilgisinin verildiği toplantıda Kılıçdaroğlu’nun “Örgütlenmede radikal kararlar alacağız. Daha dinamik, daha birikimli, daha heyecanlı ve daha motive bir kadro görmek istiyorum” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun parti kurmaylarına, yaklaşan il ve ilçe kongrelerinde genç ve kadın kotalarına özellikle dikkat edilmesi gerektiği talimatını verdiği, “Yeni dönemde daha fazla genç ve daha fazla kadın görmek istiyorum” dediği bildirildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi teşkilatı için gerçekleştirdiği, “metal yorgunluğu” uyarısı da ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun bu uyarının, Erdoğan’ın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik endişelerini barındırdığı değerlendirmesini yaptığı ve “kendisini en çok yenileyen, en çok değişen parti CHP oldu” ifadesini kullandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Yazarlar