Siyaset Osman Can: Spekülasyon

Osman Can: Spekülasyon

17.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır’ın önceki gün Abdullah Öcalan’ın, Anayasa’nın Kürt sorunuyla ilgili bölümlerini, Ak Parti’den Numan Kurtulmuş ve yine Ak Parti’den Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can’ın kaleme almasını istediğine dair iddiası üzerine A Haber’e konuşan Can, “Bunlar spekülasyon, doğru olup olmadığını bilmiyoruz” dedi

Osman Can: Spekülasyon

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır’ın önceki gün Abdullah Öcalan’ın, Anayasa’nın Kürt sorunuyla ilgili bölümlerini, Ak Parti’den Numan Kurtulmuş ve yine Ak Parti’den Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can’ın kaleme almasını istediğine dair iddiası üzerine A Haber’e konuşan Can, “Bunlar spekülasyon, doğru olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.

‘1921 esas alınmalı’
Can, yeni anayasada 1921 Anayasası’nın esas alınması gerekliliğini vurgulayarak, “1921’de anayasada sadece millet vardı. Anadilde eğitim hakkı gibi bugün tartışılan birçok hak da 1921 Anayasası’nda sahip olunan doğal haklardı. Fakat daha sonra anayasada yapılan değişiklikler ile hep geri gitmişiz. Mesela anadilde eğitim maddesini kim, ne zaman koydu diye bakarsak, 1982’de darbecilerin koyduğunu görürüz” dedi.