Siyaset Osmanlı derken Bizans’ı yaşıyorlar

Osmanlı derken Bizans’ı yaşıyorlar

13.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Fidan’ın istifasını değerlendirdi.

Osmanlı derken Bizans’ı yaşıyorlar

Koç, “Fidan taşıdığı bütün sırlarla beraber sarayın gemisinden ineceğini söyledi. Şimdi milletvekilliğinin getirdiği siyasi dokunulmazlığa müracaat var. Yoksa niyet daha mı farklı? Bunca süredir her işin ve her mevkinin tek muktediri olan, aklı sıra 7 Haziran sonrası için kendisine dönük planlar hazırlayan, yapan baş muktedir acaba alttan alta kendi adamları tarafından mı kuşatılıyor? Bu da önemli soru işaretlerinden bir tanesi. Yani şu anda oynayan filme, ‘Saraydan Fidan kaçırma’ diyebiliriz” ifadesini kullandı.
Koç, “Ben çatlağı söylüyorum. Baktığınız zaman ağır abi Arınç, çok ciddi bir yüz ifadesiyle, yürütmenin başındaki Davutoğlu’na, gerçekten Başbakanmış gibi sahip çıktı. Parti Sözcüsü Atalay’ın, Davutoğlu’nu arkalayan açıklamalarını izledik. Ali Babacan’la ve Mehmet Şimşek’in, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya sahip çıkışını biliyoruz. Bütün bunlar kaçak saraya karşı bir siyasi karantinanın başladığının, bir siyasi izolasyonun, tecridin başladığının işaretleri” dedi.

Yavaş yavaş ısınıyor
Koç, “Bana düşen, ‘Aferin Ahmet Bey, sen bu yolda devam et” demek. Davutoğlu’nun yavaş yavaş Başbakanlığa ısındığını görüyoruz. İşin özeti, Osmanlı filan derken, bunlar tam Bizans’ı yaşamaya başladılar” dedi.

Yazarlar