Siyaset Oy oranı sevindirdi, kaybedilen iller üzdü

Oy oranı sevindirdi, kaybedilen iller üzdü

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ak Parti, Cumhur oyunu yüzde 52 düzeyinde tutmanın ve birinci olmanın moralini yaşarken kaybedilen illere dair üzüntü yaşandı.

Oy oranı sevindirdi, kaybedilen iller üzdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarından seçim sonuçlarına dair “ön seçim raporu” istedi.

Haberin Devamı

AK Parti’de gelenekselleşen ‘balkon konuşması’nda Erdoğan’ın balkona sadece eşi Emine Erdoğan ile çıkması da dikkat çekti. Kurmayların ve adayların balkonda yer almadığı görüldü.

Sandıkların kapanmasının ardından parti kurmayları Genel Merkez’e gelmeye başlarken seçim sonuçları ‘Sonuç Alım Sistemi’nden (SAS) takip edildi. İstanbul sonuçlarındaki belirsizlik ve Ankara’da CHP’nin önde olması partililerde sessizliğe yol açtı. Ankara adayı Mehmet Özhaseki 3. kattaki odasından seçimi takip ederken partiye gelişinde “Sonuçları hızlı hızlı alıyoruz. Sandıklardan ilk çıkanlar gelmeye başladı, doğrusu keyfimiz yerinde” dedi. Özhaseki, geç saatlerde ise “Baş başa geçtiği görülen yarışı önde tamamlıyoruz inşallah” diye konuştu. Ancak seçimin takip edildiği katta morallerin oldukça bozuk olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

AK Parti’de Ankara’nın yanı sıra İstanbul gerginliği de yaşandı. Binali Yıldırım’ın “biz kazandık” açıklamasına karşın hiçbir kurmayın bu yönde açıklama yapmaması da dikkat çekerken, “YSK’nın resmi açıklaması beklenecek” yorumları yapılmakla yetinildi.

Erdoğan’a anlık bilgi

Seçim İşlerinin Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da seçim sonuçlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlık bilgi aktarımında bulundu. İlk gelen sonuçlara göre oluşturulan il simülasyonları da sisteme aktarıldı. Ankara dışında bazı illerin CHP’ye bazı illerin ise ittifak ortağı MHP’ye geçmesinin analizleri de parti kurmayları tarafından yapıldı. Parti kurmayları birçok ilin kaybedilmesine karşın Doğu’da artırılan oy ve kazanılan illerden memnuniyetini de dile getirdi.

Erdoğan Genel Merkez’e gelmesinin ardından kurmayları ile “ön değerlendirme” toplantısı yaptı. Erdoğan’ın kurmaylarından yarın (bugün) için bir ön rapor istediği ve kayıpların nedenini bu raporda istediği kaydedildi.

Yazarlar