Siyaset Özür, yanlış ve zararlı

Özür, yanlış ve zararlı

20.12.2008 - 01:29 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, kampanya için, ‘Kesinlikle doğru bulmuyoruz. Özür dileme, yanlış olduğu kadar zarar verici sonuçlar da doğurabilecek bir davranıştır’ dedi

Özür, yanlış ve zararlı

Genelkurmay Başkanlığı, bir grup aydının öncülüğünde başlatılan “Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum” kampanyasını, “Yanlış olduğu kadar, zarar verici sonuçlar doğurabilecek bir davranış” olarak değerlendirdi.
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında yöneltilen soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son günlerde tartışma yaratan özür kampanyasına nasıl baktığına açıklık getirdi. Gürak, kampanya için, “Bizim burada görüşümüz, yapılanları kesinlikle doğru bulmuyoruz. Özür dileme, yanlış olduğu kadar zarar verici sonuçlar da doğurabilecek bir davranıştır” dedi.

‘Dağa yeni çıkanlar kaçıyor’
Gürak’ın verdiği bilgilere göre, 5 Aralık ile 19 Aralık arasında, 33 iç güvenlik olayı meydana geldi. 19 terörist etkisiz hale getirilirdi. Bunlardan üçü ölü olarak ele geçirilirken, yedisi sağ yakalandı. Dokuz terörist teslim oldu. Teslim olan teröristlerin bazılarının 15 gün ile 19 ay arasında değişen zaman dilimleri içinde dağa çıktıkları belirlendi.
Gürak, “Aile içi ilgisizlik ve kandırılma sonucu dağa giden bu kişilerden altısının, terör örgütüne katıldıktan kısa bir süre sonra terör örgütünden kaçarak güvenlik kuvvetlerine sığınmaları dikkat çekicidir” diye konuştu.

‘Aden’de savaş gemimiz kalmadı’
NATO Daimi Deniz Görev Grubu emrinde görevlendirilen Gökova savaş gemisinin Akdeniz ve Hint Okyanusu’nda icra ettiği görevlerini tamamlayarak 17 Aralık’ta Gölcük Deniz Üssü’ne döndüğünü söyleyen Gürak, şu bilgileri verdi:
“Gökova, bu günden itibaren 21 Ocak 2009’a kadar kış bakım periyoduna girmiştir.”