Siyaset Padişahlı takvim Meclis’e iade

Padişahlı takvim Meclis’e iade

16.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Milli Saraylar tarafından hazırlanan 2016 takvimini TBMM Genel Sekreterliği’ne iade etti.

Padişahlı takvim Meclis’e iade

Takvimde Osmanlı padişahı Abdülmecit’in fotoğrafı ve hat çalışmalarının yer almasına tepki gösteren Emir, iade yazısında, “TBMM ve Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin çağdaş, özgür ve ileri bir medeniyet olması için temelleri atan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının fotoğrafları ve devrimlerini ilgili takvimde görememek, bir milletvekili olarak beni fazlasıyla üzdü. Osmanlı dönemine duyulan özlem ve dayatma gayretlerinizi de ayrıca kınıyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Emir, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede de, “Abdülmecid Han’ın sanatsal kişiliğinin ve sanat eserlerinin Meclis aracılığıyla ön plana çıkarılmasından asla rahatsız olmayız, hatta bunu takdir ve teşvik de ederiz. Bunu yapsınlar. Ama, bunu sembolik değeri olan ve yılda bir bastığınız, bütün kamu kuruluşlarının duvarlarına asılacak takvimde yaparsanız, bu başka bir şey ifade eder. Bu, Osmanlı’ya dönme arzularının, Osmanlı’yı canlandırma arzularının, Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Atatürk devrimlerini bir parantez, bir reklam arası olarak gören anlayışın doğal sonucu olur” dedi. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun da takvimi aynı gerekçelerle iade etti.