Siyaset Pamukoğlu: O askerliğini kantinde yapmış, bu işlerden uzak

Pamukoğlu: O askerliğini kantinde yapmış, bu işlerden uzak

18.10.2008 - 18:44 | Son Güncellenme:

.

Pamukoğlu: O askerliğini kantinde yapmış, bu işlerden uzak


HAK ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, hükümetin terör örgütü PKK ile mücadele politikasına ilişkin, “Her şey siyasi irade ile başlar. Siyasi irade yoksa terörle mücadelede olmaz. Hükümet terörle mücadele konusunda ne yapmış? Ben ortada yapılan bir şey görmüyorum. Herkes konuşuyor” dedi.
Partisinin il teşkilatı açılışı için Yalova'ya gelen Osman Pamukoğlu, halk eğitim merkezinde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin bir hayal olduğunu bundan yıllarca önce söylediğini dile getiren Pamukoğlu, başbakanın son açıklamalarını değerlendirerek, şunları söyledi:
O televizyonda albayların çıktığı forumları fazla izleyip etkilenmiş. OHAL zamanında 360 bin asker vardı. Karakolda 360 asker var. Terörü karakol komutanı mı bitirecek. Bu işlerden bu kadar uzak. Asıl Başbakana sorsanıza askerliği kendisi nerede yapmış. Sitelerde falan hep yazıyorlar, İstanbul’da yapmış ve karargah asteğmeni olarak kantine bakıyormuş.”
Pamukoğlu, Dicle’nin doğusundaki dağlardan eşkıyanın temizlenmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yanlış şeyler söylüyorlar, biri tampon diyor sabahleyin, öbürü öğleyin niye olmasın diyor, siz bir programa çıkıyorsunuz, tampon budur bir işe yaramaz diyorsunuz, tampon eczanede satılır diyorsunuz, öbürgün bakıyorsunuz başka bir şey söyleniyor. Hiç mi muhakemeniz yok, hiç mi anlayan yok? Gelelim güvenliğe, Dicle’nin doğusu eşkıyadan temizlenecek. Yetmez, bizim topraklarımızda başka topraklardan giren bu profesyonel silahlı örgütün başı kabul edilenler neredeyse gidip alınacak. Bunu Avrupa’dan destekleyen, buna Irak topraklarından yol veren, ki bunlar bizim müttefiklerimiz, gidip bunlarla diplomatik olarak görüşülecek. Siyasal, askeri, ekonomik bütün meseleler konuşulacak. Ama bunlar başınız dik ve gerçekten özgürseniz bunlar yapılmayacak işler değil yani cesur insanların işidir. Birileri sizi yukarıdan destekliyor, parti diye destekliyorsa, bu milletin onurunu koruyamaz, bu devletin başını dik tutamazsınız.”
Toplumun sosyal olarak çökme noktasında bulunduğunu dile getiren Pamukoğlu, “2005 yılında Türkiye cezaevlerindeki kadın ve erkek mahkum tutuklu sayısı 56 bindi. 2008’de 3 yıl sonra cezaevlerindeki tutuklu ve mahkum sayısı yüzde yüz arttı, 96 bin oldu. Bu toplumun sosyal olarak çökmesidir. Görünmeyen bir zehirdir. Ama bunu konuşan yok, merak eden de yok. Bizim partimizin iktidar olduğunda ilk yapacağı iş, hırsızlıktan zaman aşımının kaldırılmasıdır” dedi. Daha sonra HEPAR Yalova İl Teşkilatı Başkanlığı'nı açan Pamukoğlu, İl Başkanı Muhlis Balaban’a parti rozetini taktı.