Siyaset ‘Parlamenter sistemi İYİ Parti yaşatacak’

‘Parlamenter sistemi İYİ Parti yaşatacak’

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Parlamenter sistemi İYİ Parti yaşatacak’

İYİ Parti’nin, TBMM Başkanlık Divanı’nda izleyeceği “tutum” ortaya çıktı. Divan’da, İYİ Parti’yi Katip Üye olarak temsil edecek Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Türk milletinin, milli iradenin en iyi temsili adına parlamenter demokratik rejim yaşıyormuşcasına çalışağız” dedi. TBMM’de, “abartılı güvenlik önlemleri” alındığını belirten Ok, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, Başbakan iken TBMM’de bulunduğu sırada, “pek çok kez yolunun kesilerek, koridor geçişine izin verilmediğini” anlattı.

Haberin Devamı

‘En üst makam burası’

Milliyet’e konuşan Ok, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama ve seçimleri, inceleme yetkisi olan TBMM Başkanlık Divanı’nda “muhalefet etmiş olmak için değil, Meclis’in daha verimli ve uzun süre çalışabilmesi adına” hareket edeceğini söyledi.

Ok, “Millet adına en üst makamın, mercinin burası olduğunu kamuoyuna göstermeye çalışacağız. Bir siyasi partiye muhalefet olsun diye, orada sadece kendimizi gösterme adına değil Türk milletinin, milli iradenin en iyi temsili adına parlamenter demokratik rejim yaşıyormuşçasına devam edeceğiz. TBMM’nin Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi etkin, Türkiye Cumhuriyeti milleti ve devleti adına kanunlar, yasalar çıkaran; hükümete de yürütmeye de yol göstericilik yapan yapıya bürünmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

16 Nisan 2017’de yapılan anayasa değişikliği referandumu sonrasında TBMM’nin yetkilerinin tırpanlandığını söyleyen Ok, “Gasp edilen yetkilerin, milletvekilleri tarafından kullanılabilir hale gelmesi için daha etkin çalışacağız” dedi. TBMM Külliyesi içerisinde, “abartılı güvenlik önlemleri alındığını” kaydeden Ok, bu durumu TBMM Başkanlık Divanı’nda dile getireceğini açıkladı.

Ok, “Güvenlikçiler, güvenlikçileri arar duruma geldi. Bir güvenlik kuvveti, diğer güvenlik kuvvetinden şüphelenir hale geldi. TBMM’nin 26. Dönemi’nin son günlerinde önüme polisler geçti. ‘Bu koridorun öbür tarafında Başbakan var. Buradan geçemezsiniz’ diyerek beni durdurdular. O polislerden şikayetçi olmadım çünkü talimatları uyguladılar. Gelene geçene, ‘hop, dur, geçilmez’ dediler. Türkiye’nin normalleşmesi için bunun TBMM’de de görülmesi lazım. Burada bu oluyarsa, sokakta ne olacak” diye konuştu.