Siyaset Perinçek’ten ithamlara devam

Perinçek’ten ithamlara devam

27.01.2009 - 01:52 | Son Güncellenme:

Savunmasına devam eden Doğu Perinçek, Eşref Bitlis’in ve Hrant?Dink’in gladyo tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü

Perinçek’ten ithamlara devam

Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasının 42. duruşmasında, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek savunmasına devam etti. Duruşmaya, geçen celse tahliye edilen Vedat Yenerer ve Orhan Tunç da katıldı.
Perinçek, ilk olarak Kürt örgütü liderlerine yazdığı mektubun iddianamede yer almasına tepki gösterdi. Perinçek, “Bu mektubun her satırının altına bugün de imza atarım. Bu mektubu, Talabani ve Barzani’ye de gönderdim. Mektubun yayımlanmasının ardından dava da açılmadı. İddianamede bulunması ilginçtir” dedi.
Perinçek, 2005’te “Ermeni soykırımı yoktur” demek için Lozan Antlaşması’nın yıldönümünde Lozan’da mitingler yaptıklarını söyleyerek, “Bunun Ergenekon terör örgütüyle ne alakası var? Bu vatanseverlik örneğidir. Ergenekon ise bu, herkes Ergenekoncu olmak ister” dedi.
Lozan’da yaptıkları toplantının ardından gözaltına alındığını kaydeden Perinçek, “Orada beni yargı önüne çıkaran ABD’dir. Aynı yargı, önünüze gelen iddianameyle devam ediyor. Ergenekon iddianamesini yazdıran ABD, ben nereye gitsem o yargıyı peşimden gönderiyor” dedi.
Perinçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini bu süreçte yalnız bırakarak, arkadan hançerlediğini öne sürdü.
Türkiye’yi 12 Eylül 1980 darbesinin yarattığı gladyonun yönettiğini iddia eden Perinçek, bu gladyonun Eşref Bitlis’i öldürdüğünü, hatta Bitlis’in Ergenekon şemasında olduğunu söyledi.

‘Dink bizdendi’

Yazar Orhan Pamuk’un Batı’ya yaranmak için “Ermeni soykırımı vardır” dediğini savunan Perinçek, “Bu düşüncede olan biri hiç öldürüldü mü? Hrant Dink de bizdendi. Dink gladyonun kurbanı olmuştur” dedi.
İddianameye göre kendisi ve İlhan Selçuk’un Uğur Mumcu’yu öldürmekten sorumlu tutulduğuna dikkat çeken Perinçek, Mumcu’nun 14 yaşından beri kendisinin “can arkadaşı” olduğunu söyledi.

‘Susurluk kapatılacak’

“Susurluk’u yapanlar, Susurluk ile mücadele edenleri yargının önüne çıkardı” diye konuşan Perinçek, 12 yıl önce düzenledikleri konferansa konuşmacı olarak katılanların şimdi “Ergenekon” davasının sanığı olduğunu dile getirdi. Doğu Perinçek, “Kim Susurluk’un üzerine gitmiş, tutuklanmıştır. Demek ki Ergenekon iddianamesini Susurlukçular yazmıştır. İddianame, Susurluk’un üzerine gidilmesi için değil, kapatılması içindir” diye konuştu.