Siyaset POLİS, KESKİN’İN ŞOFÖRÜNÜ İZLİYOR

POLİS, KESKİN’İN ŞOFÖRÜNÜ İZLİYOR

08.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

29 Ekim kutlamalarında bir polisin darp edilmesi olayına karıştığı öne sürülen Adnan Keskin’in şoförü Gültekin’in evinin önünde 3 polis arabasının beklediği öne sürüldü

POLİS, KESKİN’İN ŞOFÖRÜNÜ İZLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 29 Ekim kutlamaları sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in şoförü Yurtal Gültekin’in bir polis amirinin burnunu kırdığına yönelik iddialar üzerine, Ankara Emniyeti’ne kayıtlı 3 resmi plakalı aracın, Gültekin’in evinde nöbet tutarak, Gültekin’i taciz ettiğini kaydetti. Koç, dün partisinin MYK toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi. “Bir polis devleti örneği sunmak istiyorum” diyen Koç, 29 Ekim kutlamaları sırasında Keskin’in kravatına sarılarak engellendiğine ilişkin fotoğrafların basına yansıdığını anımsatırken, yanındaki arkadaşlarının da bu saldırıyı engellemeye çalıştığını, o sırada da bir polis amirinin yüzünde zedelenme olduğunu kaydetti. Koç, şunları kaydetti:

Arabadan gözlüyorlar
“Burada, suçlanan Yurtal Gültekin’in evinin önünde birkaç gündür olanlara dikkati çekmek istiyorum. 06 BM 4809, 06 LJA 44 plakalı araçlar Ankara Emniyeti’ne kayıtlı. Bunlar, Yurdal Bey’in evinin önünde akşam hava karardığında eski ajan filmelerindeki gibi, demir perde ülkelerinde muhaliflerin takip edilmesi gibi, karanlık tipli birtakım adamlar bu arabalarda gözlemcilik yapıyorlar.
Tacizde bulunuyorlar. Grup Başkanvekili İnce, dün oraya gidiyor. Bir araba kaçıyor. Diğeri direksiyon başında uyuklamış. O da toparlanıyor, uzaklaşıyor. Daha sonra 06 GD 958 lacivert Toyota marka bir araç geliyor. 9 gün önce bir olay olmuş. Savcılıktan resmi bir çağrı yok, bir takibat yok. O zaman bu resmi arabaların orada, bu taciz noktasında ne işi var? O zaman talimatla görev yapan Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü utanmıyor musunuz siz? Siz Türkiye’yi bir polis devleti haline getirmeye utanmıyor musunuz?”
CHP Grup Başkanvekil Muharrem İnce de önceki gece beraberinde CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Levent Gök, Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Uğur Bayraktutan ile birlikte olay yerine gitti. İnce ve beraberindeki milletvekilleri, site çevresinde bekleyen sivil polis aracının yanına giderek, otomobilde bulunan iki polise burada niçin bulunduklarını sordu. İnce’nin müdahalesi üzerine sivil polisler bölgeden ayrıldı. İnce, daha sonra şunları kaydetti: “Bu çok doğal bir süreçtir, bir insani süreçtir. O günden bu yana bu şoför arkadaşımızın evinin etrafında sürekli polisler geziyor, sürekli taciz ediyorlar. İki gün önce evine geliyorlar. Burada bir fuhuş iddiasında bulunuyorlar. ‘Bir ihbar aldık. Burada fuhuş var’ deyip lakayt bir şekilde eşini, ailesini taciz ediyorlar. O günden bu yana evin etrafında sürekli gezerek ailesini, çocuklarını bir taciz içerisinde ve bunu devletin polisleri yapıyor. Türkiye bir polis devleti değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes haddini bilmelidir. ”

Haberin Devamı

İnce baskın yaptı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bir grup milletvekili önceki akşam Gültekin evinin önüne gittiklerinde arabada bekleyen polislerle karşılaştıklarını öne sürdüler.
Fotoğraflar: AA