Siyaset Politika turu

Politika turu

05.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Politika turu

Politika turu


TÜSİAD iki turda ısrarlı

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu, 18 Nisan seçimlerinin iki turlu yapılmasında ısrarlı oludklarını belirtirken, bu seçimde uygulanmaması halinde seçimden sonra tekrar gündeme getireceklerini söyledi. Yücaoğlu başkanlığındaki TÜSİAD yönetimi dün Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret etti. Yücaoğlu, iki turlu seçimle ilgili bir soru üzerine, "Biz doğruyu söyleriz. Kim gerçekleştirir, kim gerçekleştirmez takip ederiz. Şimdi olmuyorsa, seçimlerden sonra tekrar, sanki ileride yine seçim varmış gibi gündeme getirmeye kararlıyız" dedi.

Merkez sağda şarkı savaşı

ANAP ve DYP, seçim kampanyasında kullanmak istedikleri geçen yılın sevilen türküsü "Gel Ha Böyle"yi paylaşamıyor. ANAP, türküyü Mesut Yımaz'a uyarlayarak kaset haline getirdi. DYP'li yöneticilerse, parçanın kullanma haklarını satın alındığını belirterek hırsızlıkla suçladıkları ANAP'ı mahkemeye vereceklerini söyledi. Türküyü söyleyen İsmail Türüt ve sahibi Naci Marcıoğlu, türkünün telif haklarını DYP'li yönetici ve müzik yapımcısı Şahin Özer'e sattıklarını, bu nedenle türküyü DYP'nin kullanacağını açıkladı.

DTP: Sandık yetmeyecek

DTP Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı, iki seçimin birarada yapılacak olması nedeniyle sandık sorunu yaşanacağını söyledi. Mahramlı, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak, şu sorulara yanıt istediklerini belirtti: "Birleşik oy pusulalarının uzun olması nedeniyle zarfın kalınlık oluşturması özellikle büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği birleşik oy pusulalarının, tek zarfa konularak bir sandığa atılması sonucunda, sandıkların 74. oy zarfından sonra dolduğu ve oy zarfının sandığa atılamadığı görüldüğünden bu aksaklıklara tedbir olarak nasıl bir yöntem izlenecek? Sandık kurulu başkanlarına yedek sandık mı verilecek?"

Halıdere DYP görevden alındı

DYP Gölcük İlçe Teşkilatı, FP ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle Halıdere Belde yönetimini görevden aldı. Halıdere FP Belde Yönetimi ile masaya oturup pazarlık yaptığı ve belediye başkan adayı çıkarmama kararı aldığı ileri sürülen Necmi Bekar başkanlığındaki DYP Halıdere Belde yönetiminin, DYP Gölcük İlçe tarafından görevden alındığı açıklandı. Ancak açıklama yapılmadan kısa bir süre önce DYP Halıdere belde teşkilatı tarafından gönderilen faksta topluca istifa edildiği duyuruldu. Gelişmeler üzerine bir açıklama yapan DYP İl Başkanı Recai Gönenç, partilerinin hiçbir partiyle ittifak kararı olmadığını, aksine hareket eden yöneticilerin affedilemeyeceğini belirtti.

Alevi davasında bant çözülecek

ARAP kökenli Alevi olan Adana Barosu avukatlarından Ali Aydoğan'ın, "Alevilere hakaret ettiği" iddiasıyla Fazilet Partisi (FP) Genel Başkanı Recai Kutan aleyhinde açtığı 1 milyar liralık manevi tazminat davasına devam edildi. Adana 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın avukatları Mustafa Karabörklü ile avukat Ali Aydoğan'ın avukatı Turgay Erol katıldı. Yargıç, Kutan'ın Aleviler'e hakaret edip etmediğinin belirlenmesi için FP Genel Başkanı'nın 6 Ekim 1998'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma bandının çözümüne karar verdi. Duruşmayı da bant çözümünün Emniyet Müdürlüğü'nden beklenilmesi için 3 Mart'a erteledi.