Siyaset ‘PYD 400 DEAŞ’lıyı serbest bıraktı’

‘PYD 400 DEAŞ’lıyı serbest bıraktı’

10.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, “Rakka, Afrin ve Deyrizor’da PYD’nin 400 DEAŞ’lıyı Türkiye’ye karşı savaşma şartıyla hapisten serbest bıraktığı teyit edildi” dedi.

‘PYD 400 DEAŞ’lıyı serbest bıraktı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti MKYK toplantısı 3 saat 25 dakika sürdü. Ünal, toplantı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda olağan kongre süreçlerinin ele alındığını, uyum kanunlarıyla ilgili çalışmaların değerlendirildiğini dile getiren Ünal, Zeytin Dalı Harekatı’nın toplantının öncelikli gündemi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin hem Fırat Kalkanı Harekatı’nda hem de Zeytin Dalı Harekatı’nda azami hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

“Türkiye bu konuda da son derece şeffaf bir süreç yürüttüğü halde, söz konusu PYD/PKK olduğunda özellikle Avrupalıların nasıl harekete geçtiğini, karalama propagandasına başladıklarını içeride ve dışarıda görüyoruz. Diğer taraftan ‘ÖSO’ tartışmalarına maalesef Cumhuriyet Halk Partisi devam ediyor. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinden bir sağduyulu, aklıselim bir ses yükseldi ve ‘Emperyalist güçler mutlaka maşa kullanıyor’. dedi. Burada Özgür Suriye Ordusu’nun, Türk Silahlı Kuvvetleriyle beraber harekatta bulunmasının önemli ve faydalı olduğunu açıkladı Dursun Çiçek.” CHP’nin son 3 yıldan beri ısrarla kullandığı temel argümanlardan birisinin, “Türkiye’nin DEAŞ ve bölgedeki terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğine dönük oluşturmak istediği algı” olduğunu belirten Ünal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz Rakka’da PYD, YPG ve DEAŞ’ın ilişkisinin nasıl deşifre olduğunu da ortaya koymuştuk. Bu konuda yeni bir gelişmeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Rakka, Afrin ve Deyrizor’da 400 DEAŞ’lı militanı, PYD’nin hapisten serbest bıraktığı ve Türkiye’ye karşı savaşma şartıyla serbest bıraktığı teyit edilmiş bilgisini de sizinle paylaşmak istiyorum. Bölgede kimler terör örgütleriyle beraber, kimler DEAŞ ile hareket ediyor, bunlar artık açık seçik görülüyor. Özellikle Amerika’nın ‘DEAŞ’a karşı mücadele ediyoruz’ tezini de çürüten bir ifade bu.”

Haberin Devamı

İttifak gündeme gelmedi

Saadet Partisi ile yapılan görüşmeye ilişkin AK Parti kanadından açıklama Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi. Ünal, görüşmede ittifak konusunun gündeme gelmediğini belirterek, “İttifak konusunda herhangi bir zemin oluşturacak bir değerlendirme yapılmadı” dedi. SP heyetinin ziyaretini ‘nezaket ziyareti’ olarak nitelendiren ve son derece samimi bir ortamda geçtiğini belirten Ünal, Türkiye’nin gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldığını söyledi. Ünal, “Uyum yasalarına ilişkin bazı tekliflerini yazılı olarak raporlar halinde sundular” dedi.