Siyaset Rabia ödülü Erdoğan’a

Rabia ödülü Erdoğan’a

16.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Rabia Onur Ödülü’nün verildiği “Rabia Ödülleri” sahiplerini buldu.

Rabia ödülü Erdoğan’a

Uluslararası Rabia Platformu ile Divan, Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğinde Fatih’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, törende yaptığı konuşmada Rabia’nın demokrasi ve insan hakları mücadelesinde tarihin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak ise Mısır’da yaşananların bir trajedi ve katliam olduğunu ancak bunun aynı zamanda bir başlangıç anlamına geldiğini söyledi.

“Mursi, Mısır’ın Erdoğan’ıdır” ifadesini kullanan Dilipak, Mursi’yi Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı olarak görmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya Rabi Günü” için gönderdiği mesajı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Atabek tarafından okundu. Erdoğan’ın mesajında Rabia Meydanı’nda, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan darbeyi reddetmek için başlatılan demokrasi, özgürlük ve onur mücadelesini bir kez daha saygıyla ve takdirle yad ettiği aktarıldı.