Siyaset ‘Recep Larousse’ hazırlayacağız!

‘Recep Larousse’ hazırlayacağız!

17.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Tayyip Erdoğan yalan söylemede birincidir. Arkadaşlarıma haber verdim Recep Bey’in yalanları ile ilgili bir ansiklopedi hazırlayacaklar’ diye konuştu

‘Recep Larousse’ hazırlayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün ÇHD’li avukatları “terörist” olmakla suçladığı konuşmasında, aynı operasyonda üyeleri gözaltına alınan Grup Yorum’a ait bir şiiri bilmeden okuduğunu belirterek, “Okumayı yeteri kadar beceremiyor, çünkü aynaya bakıp konuşuyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “Kendisine ‘yürüyen yalan makinesi’ demiştim. ‘Evet ben yalan makinesiyim’ diye yanıt verdi. Ne söyleyeyim ben başka. Arkadaşlarıma talimat verdim. Recep Bey’in yalanları ile ilgili bir ansiklopedi hazırlayacaklar. Adı da ‘Recep Larousse’ olacak” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın sorumluluğunda yürütülen “Parti Okulu Eğitici Eğitimi”ne katılan bin 900’ü aşkın üye için ATO Congresium Kongre Merkezi’nde düzenlenen katılım belgesi dağıtım törenine katıldı. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:
DİZ ÇÖKMEDİK: Cumhuriyet tarihinin hangi dönemine bakarsanız bakın, bırakın genel başkanı, hiçbir CHP’li, hiç kimsenin önünde diz çökmemiştir. Biz, bireysel çıkarlar için, eşimiz, dostumuz köşeyi dönsün, çocuklarımız gemi sahibi olsun diye yola çıkmadık.
ALAY KONUSU OLDULAR: Bizi, ‘Neden Suriye politikamızı eleştiriyorsunuz?’ diye eleştiriyorlar. Artık bu ülkenin Dışişleri Bakanı da, bu ülkenin sözüm ona Başbakanı da bütün dünyaya alay konusu olmuştur. Bu ülkenin gencecik evlatlarını savaş alanlarına sokmak için adeta yarışıyorlar. Meraklıysan, önce kendi çocuklarını göndereceksin askere, adam gibi göndereceksin.
RECEP LAROUSSE: Bu ülkenin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yalan söylemede dünya rekorunu kıran bir lider. Kendisine ‘yürüyen yalan makinesi’ demiştim. ‘Evet ben yalan makinesiyim’ diye yanıt verdi. Ne söyleyeyim ben başka. Arkadaşlarıma talimat verdim. Recep Bey’in yalanları ile ilgili bir ansiklopedi hazırlayacaklar. Adı da ‘Recep Larousse’ olacak. Bugün söylediğini yarın inkar eden biri. ‘Siz terör örgütü ile masaya oturdunuz, barışıyorsunuz’ dendiğinde ‘Bunu söyleyen şerefsizdir’ demişti. Olay ortaya çıktı. Ben, ‘Şimdi kim şerefsiz?’ dedim. Hala cevap gelmedi.
GRUP YORUM ŞİİRİNİ OKUDU: Samimi söylüyorum, okumayı hadi yeteri kadar beceremiyor, çünkü aynaya bakıp konuşuyor. Malum en son Grup Yorum’un şiirini de okudu. O şiirin Grup Yorum’a ait olduğunu da bilmiyor. Yazmışlar koymuşlar oraya, bakarak okuyor. Herhalde Grup Yorum’un olduğu ortaya çıkınca o şiiri oraya koyanlara fırça çekecektir. Ama Sayın Başbakan merak etme, okuduğun şiir güzel. Her ne kadar onu yazanları, okuyanları terörist ilan ettin ama sen de oraya geleceksin bir gün. Bu sözde Türk büyüğü ‘Kılıçdaroğlu da terörist’ diyor. Sevsinler seni.