Siyaset ROJ TV’nin yayınları 2 aylığına iptal oldu

ROJ TV’nin yayınları 2 aylığına iptal oldu

27.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka Yayın Üst Kurulu Roj TV’nin yayın içeriğinin tamamı yerine yüzde 52’sinin değerlendirme için verildiği gerekçesiyle kanalın yayın lisansını iki aylığına iptal etti

ROJ TV’nin yayınları 2 aylığına iptal oldu

Terör örgütü PKK’nın propagandasını ve terörü çağrıştırdığı programlar yapmakla hüküm giyen ROJ TV’nin yayın lisansı Danimarka Radyo TV Üst Kurulu tarafından 2 ay 7 gün iptal edildi. Kopenhag’da Kültür Kurumunda dün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında açıklanan kararda, kurulun değerlendirme yapmak ve karar vermek için temel olarak istenilen yayın görüntülerinin yarısının gönderilmediği gerekçesiyle lisansın iptalini hükmedildiği belirtildi.
Kurul, ROJ TV’nin kayıt sicil kaydını iki ay iptal ederken yayınlarını da bu süre zarfında durdurma kararı verdi. Yayın lisansının tamamen iptal edilmemesine gerekçe olarak, gelen ve izlenen yayın görüntülerinde direk olarak şiddete çağrı içeren programların olmaması gösterildi.

‘14 saat görüntü izledik’
RTÜK Başkanı Christian Scherfig, ROJ TV’den istedikleri yayın görüntülerin yüzde 52’sinin NUÇE TV’den de yüzde 10 içeriğin toplamda 56 saatlik yayın görüntüsün geldiğini söyledi. Tercüman aracılığıyla, 14 saat yayın görüntüleri izlediklerini bunda da şiddet ve nefreti içeren bir şey görmediklerini kaydetti.

Yazarlar