Siyaset ‘Saadet ittifakı’na vekil sayısı engeli

‘Saadet ittifakı’na vekil sayısı engeli

16.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçimlerde iktidarı yakalamak isteyen ve bu nedenle de Saadet Partisi ile ittifakı gündemine alan Ak Parti’de görüşmeleri yürüten Ak Partili Faruk Çelik ve Kerim Özkul, Saadet Partisi temsilcileri ile dün bir araya geldi.

‘Saadet ittifakı’na vekil sayısı engeli

AK Parti’de Saadet Partisi ile ilgili hazırlanan “7 Haziran’da ittifak yapsaydık ne olurdu?” raporu da karşı tarafa sunuldu.
Rapora göre AK Parti - Saadet ittifakı yapılsaydı, AK Parti 7 ile 10 milletvekili daha çıkaracaktı. İttifakların sayısal olarak değerlendirilemeyeceği de belirtilen rapordan yola çıkılarak, AK Parti cephesi 5 veya 6 vekil önerisini Saadet’e sundu. Saadet cephesi amaçlarının siyasi hareketin Meclis’te güçlü temsili olduğunu belirterek bu nedenle 20 vekilde ısrarcı oldu. AK Parti’nin 20 vekilin kabul edilemeyeceğini ifade etmesi üzerine anlaşma olmadı.

‘Bizim için bitmiştir’
Saadet Partili Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, “Konuşmanın daha başında 15-20 gün önce söylediğimiz şarta uygun davranamayacaklarını söylediler. Bizim için bitmiştir. Başka görüşmeye değer bir şey yoktur. Bizim derdimiz 10-15 milletvekilini Meclis’e sokmak değil, Meclis çalışmalarında etkili olmaktı. Onlar bunu kabul etmeyince bitti. Allah selamet versin dedik” ifadelerini kullandı. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın görüşme yapabileceği kaydedildi.