Siyaset Saadet Partisi'nde bayramlaşma

Saadet Partisi'nde bayramlaşma

07.11.2011 - 13:59 | Son Güncellenme:

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti, CHP, MHP, DSP, BBP, DP, ANAVATAN ve İP heyetleri Saadet Partisini ziyaret etti.

Saadet Partisinde bayramlaşma


Saadet Partisi Genel Merkezindeki bayram ziyaretlerinde konukları Dış İlişkiler Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Arif Ersoy ve Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ağırladı.

AK Parti’li Zelkif Kazdal, Muhammed Abdullah Özer ve Melek Türkmen’den oluşan heyeti kabulde konuşan Karamollaoğlu, ülkedeki sorunların yükünün AK Parti’nin omuzlarında olduğunu belirtti. Hükümetin 10 yılını doldurduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Bizi düşündüren hususlar Türkiye’de kalkınmada üretim payının yeteri kadar sağlanamaması ve Doğu’da işsizliğin gittikçe artması. Gelir dağılımında da ciddi bir dengesizlik var. Yapılan hizmetleri görmemek mümkün değil ama bahsettiğimiz noktalara dikkat edilmesinde de fayda var" dedi.

Zelkif Kazdal da iktidar olarak bütün eleştirileri dikkate alarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

-CHP ve MHP heyetiyle birlikte bayramlaşma- Ziyaret saatlerindeki aksama nedeniyle CHP ve MHP heyeti bayramlaşma ziyaretine birlikte kabul edildi. Karamollaoğlu, yeni Anayasa çalışmalarının tartışıldığı ziyarette hükümetin tek başına bu değişikliği yapacak güce sahip olamayacağını anımsattı. Uzlaşması zor konulardan başlandığı takdirde uzlaşma olmayacağını savunan Karamollaoğlu, "Ben zaten tamamının değişmesini beklemiyorum. Ancak, ittifak edilen noktalardan başlamak moralleri de düzeltir" dedi.

CHP’li Atila Emek, şimdiye kadar ortaya çıkan Anayasaların tepki Anayasası olduğunu dile getirerek "Dileğimiz tüm milletin ’benim Anayasam’ dediği bir anayasayı sağlamak" diye konuştu.

MHP’li Mevlüt Karakaya ise temenniler aynı olsa da işin icraata döküldüğünde değiştiğini vurguladı. Öncelikle kavramlar konusunda anlaşmak gerektiğinin altını çizen Karakaya, bazı maddeler değiştirildiği takdirde küresel sermayenin güdümüne girileceğini öne sürdü.

Akif Ersoy, CHP ve MHP heyetinin tesadüfen bir arada kabul edildiğine işaret ederek, "Bunun altındaki anlam şudur; biz dara düştüğümüzde bir araya gelir, sorunları çözeriz" ifadelerini kullandı.

-"Ne de olsa Erdoğan da milli görüşte yetişti"-

Haberin Devamı

Saadet Partisi Dış İlişkiler Başkanı Karamollaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşmanın da çok önemli olduğuna değindi. Bunun üzerine Akif Ersoy’un, "Ne de olsa Erdoğan da milli görüşte yetişti" şeklinde sözü ziyarettekileri güldürdü.

Demokrat Parti (DP) heyetinin kabulünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Kurban Bayramının iki büyük acıyla yaşandığını hatırlatan Arif Ersoy, musibetlerin hiçbir zaman istenmeyeceğini ancak ders konusu olması bakımından anlamlı olduğunu belirtti. Van’da yaşanan depremin özellikle ırkçılığın çağını aştığını, bu ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu açıkça gösterdiğini vurgulayan Ersoy, deprem dolayısıyla ilk defa Türkiye’de "farklılıkta birlik" ilkesinin uygulandığını ifade etti.

DP Genel Başkan yardımcısı Baki Mert de bu toplumun genetik kodlarının kabul edemediği şeyler yapıldığının altını çizerek, meselenin Türkiye’nin problemlerini doğru çözebilmekte olduğunu dile getirdi.

-Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dava-

Haberin Devamı

Karamollaoğlu, BBP heyetinin kabulünde, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin davada son gelişmeleri sordu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler de bu süreçte duygusal davranmadan, hukuk içinde kalarak mücadele vermeye çalıştıklarının altını çizerek, "Bilgilerin büyük çoğunluğunu Cumhurbaşkanına biz ilettik. O da sağolsun hassasiyetimizi paylaştı. Soruşturma tam olgunlaşma zamanında. Biz yakın bir zamanda ciddi sonuçların çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.

-"Ecevit ve Erbakan’ın koalisyonu, tarihi değiştirdi"-

DSP heyetinin ziyaretinde konuşan Akif Ersoy, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ile Necmettin Erbakan’ın koalisyon yaparak Türkiye’nin tarihinde büyük bir değişiklik yaptığını ve bu sayede Kıbrıs Savaşının kazanıldığını anlattı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Ertürk de bu iki lider olsaydı Türkiye’de bugün yaşanan sorunların yaşanmayacağını savunarak, "İnşallah yeni liderlerimiz onların mantığı içinde silkelenir" temennisinde bulundu.