Siyaset Sabancı, Görgün ve Hasefe'ye sevgi seli

Sabancı, Görgün ve Hasefe'ye sevgi seli

10.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sabancı, Görgün ve Hasefe'ye sevgi seli

Sabancı, Görgün ve Hasefeye sevgi seli

DHKP - C'li teröristlerin 9 Ocak 1996'da katlettiği İşadamı Özdemir Sabancı'yla çalışma arkadaşları Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe için dün Adana'da mevlit okutuldu.
Özdemir Sabancı için, kurucusu olduğu SASA Fabrikası'yla mezarı başında da anma toplantıları düzenlendi. Mevlit ve anma toplantılarına, yurtdışında tedavi gören Hacı Sabancı dışında, Sakıp Sabancı başta olmak üzere aile üyelerinin büyük bölümü katıldı.
Adana'ya dün sabah gelen Sakıp ve Şevket Sabancı'yla Özdemir Sabancı'nın eşi Sevda Sabancı ve oğlu Demir Sabancı, doğrudan Mersin Yolu'ndaki SASA'ya hareket etti. Fabrika bahçesinde, işçilerin kendi aralarında topladıkları paralarla Heykeltıraş Erdoğan Sayman'a yaptırdığı heykelin açılışında, duygulu sahneler yaşandı. Aile üyeleri, uzun süre Özdemir Sabancı'yı ölümsüzleştiren heykeli inceledi. Törene, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün'ün anne ve babası da katıldı.
Sözlerine "Kabul edilmesi mümkün olmayan 365 gün geride kaldı" diye başlayan Sakıp Sabancı şunları söyledi:
"Ne günahı vardı? Yapanlar bunun hesabını nasıl verecek? Yazık değil mi, Sevda'ya, bu yuvaya, çocuklarına, ekonomiye? 1966'da burası için çalışırdık. Mesele büyüyor. Türkiye'ye verimli üretim, büyük düşünceleri planlayan Özdemirler gerekiyor."

Kürsüye çıktığında duygulanıp konuşamayan Sevda Sabancı, "SASA'nın Özdemir için bir ilk olması nedeniyle büyük önemi vardı. Ne mutlu ona ki, Türkiye'ye böyle büyük bir tesisi ve vasıflı elemanları kazandırdı. Onun açtığı yolda yılmadan ilerleyeceğiz" dedi. Heykelin yapımına önderlik eden Mahmut Gökçe adlı işçi de Özdemir Sabancı'yı hala makineler arasında dolaşırken hissettiklerini söyledi.
Aile üyeleri daha sonra Yeni Camii'deki mevlide katılıp, buradan Asri Mezarlığa giderek, Sabancı'nın mezarı başında fatiha okudu, çiçekler bıraktı.
Sabancı Ailesi'nin Adana'daki anma toplantıları nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı. Çelik yelek giyen Sakıp Sabancı, "Yönetim hassas davranmış. Biz de alınan önlemlere uyduk. Bizde ölüm korkusu yok. Allah'ın verdiği ömürden bir gün fazla yaşayamayız" diye konuştu.
Sakıp Sabancı, suikast soruşturmasını da "Daha net bir şey yok. Yakalananın senaryo olduğu iddiaları, söylentileri var" diye değerlendirdi. Çok üzgün olduğu görülen Sabancı, merdivenleri yakınlarının yardımıyla inip çıktı.