Siyaset Sadece 2 oy aldı, muhtar oldu

Sadece 2 oy aldı, muhtar oldu

07.04.2009 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

Sadece 2 oy aldı, muhtar oldu

KARABÜK’ün Yenice İlçesi’ne bağlı Çeltik Köyü’nde birbirlerini şikayet eden iki muhtar adayının oyları geçersiz sayılınca, sadece 2 oy alan 3'üncü aday 43 yaşındaki Erol Koymat muhtar oldu.
Yerel seçimlerde 55 haneli Çeltik Köyü Muhtarlığı için mevcut muhtar Kemal Koymatoğlu, Fevzi Kayaoğlu ve Erol Koymat aday oldu. 99 seçmenin olduğu köyde sandıktan Kemal Koymatoğlu’na 52, Fevzi Kayaoğlu’na 41 ve Erol Koymat’a 2 oy çıktı. Seçimin ardından Fevzi Kayaoğlu, Kemal Koymatoğlu’nun köyde ikamet etmediğini, Yenice’de oturduğu belirterek İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulundu. İlçe Seçim Kurulu, Kemal Koymatoğlu’nun oylarını iptal etti. Bu kez de 20 yıllık muhtar Kemal Koymatoğlu, Fevzi Kayaoğlu’nun sabıkası olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulundu. İlçe Seçim Kurulu, Fevzi Kayaoğlu’nun da oylarını iptal etti.
Bunun üzerine sadece eşi Rabiye ve kendi oyunu alan Erol Koymat muhtar oldu. Yenice Belediyesi’nde işçi olan Erol Koymat, mazbatasını alarak göreve başladı. Köyde gezen Erol Koymat’dan, köylüler sorunların çözümünü istedi. Akrabalarının dahi kendisine destek vermediğini söyleyen Erol Koymat, muhtar seçilmesine şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:
“Ben adaylığımı koyduğum zaman akrabalarım bile, ‘Kemal Koymatoğlu bir kez daha muhtarlık yapsın. Oylar bölünmesin’ dediler. Ama ben kabul etmedim. ‘İki oy da olsa gidip sandığa atacağım’ dedim. Seçim günü gidip eşimle birlikte oyumuzu kullandık. Sonuç bu şekilde oldu. Bana oy vermeseler de ben köyüme hizmet edeceğim.” 

ESKİ MUHTAR: DESTEĞİM SÜRECEK 
En çok oyu almasına rağmen şikayet üzerine muhtarlığı kaybeden 60 yaşındaki Kemal Koymatoğlu ise şunları söyledi:
“Ben 20 senelik muhtarım. Benim hem köyde, hem Yenice’de evim var. 15 senedir köyde oturuyorum. Köye gelip- gidiyorum. Fevzi Kayaoğlu beni şikayet etmiş. İlçe Seçim Kurulu oylarımı iptal etti. Ben de onu, yüz kızartıcı suçtan sabıkası olduğu için şikayet ettim. İlçe Seçim Kurulu onun da oylarını iptal etti. Benim amcaoğlum kazandı. Her zaman yanındayım, destekçisiyim. Köylünün de yanındayım, Muhtar olmasam da onların yanındayım.”