Siyaset Şahin: Gül’ün elini fark etmedim

Şahin: Gül’ün elini fark etmedim

31.10.2009 - 00:22 | Son Güncellenme:

TRT Genel Müdürü Şahin, Köşk’te Hayrünnisa Gül’ün elini sıkmamasının nedenini, “Elini uzattığını fark etmediğim için, protokol gereği baş selamıyla yetindim” diyerek açıkladı

Şahin: Gül’ün elini fark etmedim

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle önceki akşam Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün elini uzattığını fark etmediği için, protokol kuralları gereği sadece “baş selamıyla” yetindiğini açıkladı.
TRT’den dün yapılan açıklamada, Şahin’in, Hayrünnisa Gül ile tokalaşmadığı yönündeki haberlerin üzüntüyle karşılandığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Şahin, Cumhurbaşkanımız ile tokalaşmış ancak Hayrünnisa Gül’ün elini uzattığını fark etmediği için kendilerini ‘baş selamıyla’ selamlamıştır. Bilindiği gibi, protokol kuralları gereğince bir bayan elini uzatmadığı sürece karşı taraf elini uzatmaz. Yoğun bir selamlama trafiği içinde yaşanan ve saniyelerle ölçülen bir zaman diliminde gerçekleşen bir durumun, art niyetli şekilde yorumlanması düşündürücüdür.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte verdiği “eşli” ve “içkili” akşam resepsiyonu da sanatçıların da katılımıyla renkli bir havada geçti.
Çankaya Köşkü’nde bu yıl ilk kez, batıdaki kraliyet saraylarında uygulanan bir usulle, bütün davetlilerin, Gül çiftine takdimleri sırasında tek tek isimleri okundu. Resepsiyonda; şarabın yanı sıra viski, votka, konyak gibi belli başlı içkiler de servis edildi. Resepsiyona, Musevi, Ermeni, Ortodoks ve Katolik cemaatlerinin dini önderleri de katıldı. Muhalefet temsilcilerinden sadece DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık bulundu, TSK’dan katılım olmadı.
Davetliler arasında işadamı Ahmet Çalık ile Çalık Holding’in CEO’su, Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, işadamları Ahmet Zorlu, Erdoğan Demirören, Ferit Şahenk de yer aldı. Resepsiyonun protokol konuğu ise KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile eşi oldu.
En küçük davetli çocuk yazar Zeynep Bilgin, babası ile birlikte geldiği Köşk’te, Gül çiftine kitabını hediye etti. Davette, şarkıcılar Sibel Can, Gülben Ergen eşi Mustafa Erdoğan, tiyatro sanatçısı Şahnaz Çakıralp, oyuncular Oktay Kaynarca, Serenay Sarıkaya, Tuba Büyüküstün’ün yanı sıra şu isimler katıldı: Vahe Kılıçarslan, Ercan Saatçi, Zara, Zerrin Özer, Erdal Özyağcılar, Metin Şentürk, Yeşim Salkım, Mazhar Alanson ile eşi Biricik Suden Alanson, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Okay Temiz, Yıldız İbrahimova.

Haberin Devamı

Şahin: Gül’ün elini fark etmedim

Şahin: Gül’ün elini fark etmedim