Siyaset ‘Sahte’ evraka orijinal imza!

‘Sahte’ evraka orijinal imza!

18.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın imzasının, görevden alınmasına neden olan bir idari soruşturmada taklit edildiği iddiasıyla savcılığa başvuran eski Devlet Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Ömer Osman Gündoğdu yeni bir iddiada bulundu.

‘Sahte’ evraka  orijinal imza

Gündoğdu bu kez de, 15 Ocak 2013’te 7 ayrı disiplin cezası aldığı idari soruşturma dosyasında, Günay’ın 2012’de attığı bir imzanın kullanıldığını iddia etti. Gündoğdu, 15 Temmuz’da savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde, dönemin Teftiş Kurulu Başkanı olan ve şu anda Tanıtma Genel Müdürü olan İrfan Önal tarafından onaya sunulan ve 7 ayrı disiplin cezası aldığı 15 Ocak 2013 tarih, 207 sayılı bakan onayının tahrif edilmiş olduğu yönünde şüphelerinin olduğunu belirtti. Gündoğdu, İrfan Önal tarafından onaya sunulan ve aldığı cezalar nedeniyle müdürlük görevinden alınmasına neden olduğunu ifade ettiği onayın uzmanlar tarafından kriminal incelemeye tutulmasını talep etti.

‘Önal’ın parafı var’
Aynı zamanda ressam olan Gündoğdu dilekçesinde, 15 Ocak tarihli onayın neden tahrif edilmiş olabileceğine ilişkin iddilarını ise özetle şöyle sıraladı: “15 Ocak tarihli, 207 sayılı onayın, Günay’ın imzasının bulunduğu 13’ncü yani son sayfasında tarih 2012 olarak yazılmıştır. Bakan onayı o tarihhte imzalamış olsa, tarihi mutlaka 2013 olarak değiştirirdi. Ayrıca, Söz konusu onayın, Günay’ın imzasının bulunduğu son sayfasında şahsımla ilgili bir öneri bulunmayıp başka konuyla ilgili bir satırlık “takdirlerinizi arz ederim” cümlesi yer almaktadır. Şahsıma ceza verilmesi ve görevden alınmama ilişkin önerilerin olduğu 12’nci sayfada ise Günay‘ın imza ya da parafı bulunmayıp, bu sayfa ve önceki sayfaların sonunda sadece Teftiş Kurulu Başkanı İrfan Önal’ın parafı yer almaktadır.
Bir diğer şüpheli durum ise onayın 15 Ocak olan tarihidir. Zira, Önal 14-18 Ocak 2013 arasında yurtdışı görevindedir.”
Gündoğdu’nun ilk suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık, ikinci suç duyurusunda belirtilen soruşturma dosyasını da incelemeye aldı. Resim Heykel Müzesi’ndeki 202 eserin kayıp, 46 eserin sahte ve 27 eserin de orjinalliğinin ağır kuşkulu olduğunu gönderdiği ihbar yazısıyla açığa çıkaran Gündoğdu, müze müdürlüğünden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne uzman olarak atandı.