Siyaset ‘Sahte muhalefetle karşı karşıyayız’

‘Sahte muhalefetle karşı karşıyayız’

26.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

DSP lideri Aksakal, partisinin belediye başkanlarının tanıtım toplantısında, CHP’ye sert sözlerle yüklendi. Aksakal, DSP’nin CHP’nin oylarını böldüğüne yönelik iddialara ilişkin olarak, “Sahte muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız” dedi

‘Sahte muhalefetle karşı karşıyayız’

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin belediye başkanlarının tanıtım toplantısında, CHP’ye sert sözlerle yüklendi. Aksakal, partisinin Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi’nde düzenlenen, “Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Haberin Devamı

Atatürk devrimlerinin bekçisi, kadim Türk milletinin güvencesi DSP’nin bugün dimdik ayakta, görevinin başında olduğunu vurgulayan Aksakal, “Türkiye’yi son yıllarda sözde ittifaklarla iki partili, iki kutuplu hale getirmek isteyen siyasi tiyatro oyununu bozmak, demokrasiyi koruyup kollamak ve yaşatmak için varız” dedi.

Aksakal, şunları söyledi:

“DSP olarak, sözde hak, hukuk, adalet arayışında olan siyasi yapıların faşizan saldırıları altında seçimlere katılıyoruz. DSP’nin 24 Haziran seçimlerine neden sokulmadığına kafa yorması ve mücadele etmesi gerekirken 31 Mart seçimlerine neden sokulduğunu sorgulayan bir sahte muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız. Bu sorgulamalarına bir de ‘81 ilde aday çıkarıyorlar, nereden buluyorlar bu parayı’ diyerek iftira ve töhmet stratejisi güden zavallılar bilmelidirler ki demokratik solcuların inançları ve imanları var.

Haberin Devamı

‘Gardırop Atatürkçüleri’

Hep bilinen tavırlarıyla, hep görünen basitlikleriyle ve hep yaşadıkları çaresizlikleriyle bu jakoben zümre artık siyasi tarihin çöplüğüne doğru emin adımlarla yol almaktadır. Kendilerinden başka siyasi yapılara tahammülü olmayan bu gardırop Atatürkçüleri elbet bir gün halkın şamarını yiyecek ve unutulacaklardır. Hayatınız Atatürk’ü istismar etmekle, pazarlamakla geçti.”

DSP’nin AK Parti’ye seçim kazandıracağına yönelik iddialara tepki gösteren Aksakal, şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’yi iktidara taşıyan sen, ‘Abdullatif Şener, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olsun’ diye yalvaran sen, ülkücüleri solcu diye bu millete aday gösteren sen, istikameti belli olmayanlara 15 günlüğüne ödünç 15 milletvekili veren sen, seçimlerde yenilip, ‘biz yenildik, ama başardık’ diye yüzsüz yüzsüz dolaşan sen, ondan sonra ‘AK Parti’ye seçimi kazandıran ben’. Hadi oradan. Bu oylar sizin babanızın tapulu malı mı?”

‘Sahte muhalefetle karşı karşıyayız’

433 aday gösterildi

DSP, 30’u büyükşehir, 51’i il, 323’ü ilçe ve 29’u belde olmak üzere toplam 433 seçim çevresinde aday gösterdi. Aday listesinde, CHP’den istifa edip DSP’ye geçen isimler dikkati çekti. Bu çerçevede; mevcut belediye başkanlarından; İstanbul Avcılar’da Handan Toprak, Muğla Marmaris’te Ali Acar, İzmir Tire’de Tayfur Çiçek DSP’ye katıldı. Ayrıca, eski belediye başkanlarından Haydar Yılmaz Ankara’dan, Mustafa Sarıgül İstanbul Şişli’den, eski CHP milletvekili Yıldıray Sapan da Antalya Muratpaşa’dan aday oldu.