Siyaset ŞAL ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

ŞAL ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Grup Başkanvekili Levent Gök, Uludere’de 34 köylünün savaş uçaklarıyla bombalanarak öldürülmesinin 3. yılı nedeniyle bugün bölgeye gidecek.

ŞAL ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Gök, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, “Devletin bütün kademeleri sorumlu olduğu için bir karartma ve algı operasyonu yürütüldü. Türkiye yakın tarihinin en trajik olayının üstüne şal örtülmesine izin vermeyeceğiz. Sorumluların tümünün hesap vermesi ve oradaki ailelerden özür dilenmesi gerekiyor” dedi.
Gök, şunları kaydetti:
“Devletin üst kademesinin tamamı MGK’da iken vur emri verilen bir katliamdır. O tarihte MGK’ya katılanların tümünün ortak sorumluluğu bulunmaktadır. Devletin bütün kademeleri sorumlu olduğu için bir karartma ve algı operasyonu yürüttü.
Kurulan Meclis Komisyonu, AKP’li üyelerin oylarıyla kasıt olmadığına ilişkin bir rapor hazırladı. Komisyon da bu karartmanın bir parçası olarak kullanıldı. Bakanlık ön inceleme izni verdi ama soruşturma izni verilmedi henüz. Askeri savcılık da katliama ilişkin takipsizlik kararı verildi. Orada aileler hâlâ yas tutuyorlar, onların yaslarını paylaşacağız. Adalet arayışlarında onların yanlarında olduğumuzu göstermemiz gerekiyor.
Ben, Anayasa Mahkemesi’nin bir hak ihlali tespiti yapacağına dair umudumu koruyorum. Böyle bir karar çıkacaktır diye beklenti içindeyim. Bu karar çıktıktan sonra soruşturmanın devam etmesi gerekiyor. Hak ihlali kararının sonuçları ağırdır, tazminat gerektirecektir. Bu süreç kısa zamanda aşılacaktır.”