Siyaset Sana Selahattin demeyeceğim

Sana Selahattin demeyeceğim

02.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinin Çankırı mitinginde muhalefete yüklenen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun “masal anlattığını” ileri sürdü, Demirtaş’a ise “Adından utan” sözleriyle seslendi

Sana Selahattin demeyeceğim

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankırı’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini eleştirerek, “Olmadık hesaplarla konuşup kelam edip vaatte bulunuyor. 1001 Kemal Masalları demek lazım 1001 gece masalları gibi. Hesabın nereye varacağını bilmiyor” diye yüklendi. MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de, “Zalimden kaçanlara kucak açmışız geri göndermeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu’nu anladık da Esad’ın arkadaşı, Bahçeli neden susuyor” sözleriyle yüklendi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kudüs’ü Musevilerin kutsal mekanı olarak değerlendirdiğini söyleyen Davutoğlu, “Artık ona ‘Selahattin’ demeyeceğim neden demeyeceğim ‘Selahattin’ ismi bize Selahattin Eyyübi’yi hatırlatıyor. O ise Kudüs’ü Yahudilerin kutsal mekanı diyor cahil cahil... Selahattin adından utan” dedi.
Davutoğlu, partisinin mitingi için geldiği Konya’da Ahmet Yesevi Camii’nde cuma namazını kıldı. Davutoğlu’nu cuma namazı çıkışında Milat dizisi oyuncusu Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in oğlu İsmail Filiz karşıladı.
Yoğun yağmur altında
Çankırı’da sağanak yağış nedeniyle vatandaşların bir kısmı meydandan ayrıldı. Kalabalığın büyük bölümü ise alanda kalmayı tercih etti. Yağmurun azalması ile kalabalık yeniden meydana gelirken vatandaşlara Ak Partililer tarafından yağmurluk da dağıtıldı. Yağmurluk dağıtımı sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Davutoğlu, “Rahmetle geldik siz de rahmetle karşıladınız. Bu yoğun yağmurda meydanı dolduranlardan Allah razı olsun” diyerek vatandaşlara teşekkür etti.
1 Mayıs’ın özel bir gün olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Kim 1 Mayıs’ı kutlamak isterse meydanlar açık, yasal çerçevede. Kim kamu düzeni bozup marjinal gruplarla Taksim’de ya da başka yerde kamu düzeni bozmak isterse fırsat vermeyiz” dedi. Yeni Türkiye’nin kurulduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
“Valiliğe girerken bir Japon dostumuz karşıladı bir fabrika yetkilisi. Japonya Çankırı’ya 1 milyarlık yatırım yapıyor. Türkiye’ye gelen yabancı yatırım toplamı 11 milyar dolar. Bizim dönemimizde 125 milyar dolar. Japon firmaları Çankırı’ya getiren kim? Sadece Türkler değil Japonlar da bereketi almaya geldiler. Yeni anayasa başkanlık dahil yepyeni siyasal sisteme var mısınız? İnşallah Ak Parti’ye anayasayı değiştirecek çoğunluğu vermeye var mısınız?”
1001 Kemal masalları
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Davutoğlu, “Matematik bilmez. 5,5 kilometrelik Ilgaz’a iki tünel yapıldı, çift tüplü tünel. Kılıçdaroğlu’na çift tüplü tünel desek CHP tüpü, aygaz tüp aklına gelir” diye konuştu. Kadınlara doğum yaptıkları zaman ilk altını devletin takacağı düzenlemeyi hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Biz bunları yaparken Kılıçdaroğlu sadaka mı veriyorsunuz diyordu, muhabbetimizi veriyoruz hürmetimizi veriyoruz. Baktı olmuyor olmadık hesaplarla konuşup kelam edip vaatte bulunuyor. Bir vatandaşımızdan mesaj aldım 1001 Kemal Masalları demek lazım 1001 gece masalları gibi. Hesabın nereye varacağını bilmiyor. Engellilere sağlık hizmeti, eşi vefat eden kadınlara maaş zaten yaptık biz bunları.”
Bahçeli neden susuyor?
Kılıçdaroğlu’nun, “Esad’dan kaçanlara kapıyı kapatalım geri gönderelim” dediğini iddia eden Başbakan, “Bacılar buna izin verir misiniz? Kılıçdaroğlu’nu anladık Esad’ın arkadaşı da, Bahçeli neden susuyor? Bu can bu tendeyken bir tek mazlumu zalime teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bu İslam inancına aykırıdır” dedi.
Adından utan, cahil
“Biri imam hatip ile biri Diyanet ile uğraşıyor” diyen Davutoğlu, “Demirtaş izin verir miyiz sana. Artık ona ‘Selahattin’ demeyeceğim neden demeyeceğim ‘Selahattin’ ismi bize Selahattin Eyyübi’yi hatırlatıyor. O ise Kudüs’ü Yahudilerin kutsal mekanı diyor cahil cahil... Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal mekanımızdır Selahattin Eyyübi’nin mekanıdır.” ifadesini kullandı.
Bunların hepsi tuzak
Kendilerine tuzak kurulduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
“CHP, ‘HDP ile koalisyona hazırım’ diyor. Koalisyon kuracak güce gelemezler ya seçim öncesi cephe kuruyorlar. Paralelciler, HDP arka kapıdan konuşuyor. Ne konuşuyorlar ‘Ak Parti’yi nasıl durdurabiliriz’ onu konuşuyorlar. Nezaket ziyareti diyor. Niye garaj kapısından giriyorsun o zaman. Birine nezaket ziyaretine gitseniz ön kapıdan gitmez misiniz. Bunların hepsi tuzak.”

Yazarlar