Siyaset Şanlıurfa’da ‘aday savaşı’ başladı

Şanlıurfa’da ‘aday savaşı’ başladı

14.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın MHP’li Harran Belediye Başkanı ile Viranşehir, Akçakale MHP ilçe teşkilatı üyeleri partilerinden istifa ettiler.

Şanlıurfa’da ‘aday savaşı’ başladı

Ak Parti listesinde yer bulamayınca istifa ederek bağımsız aday olan ve “Aşiret ayakta” diyen Milletvekili Zülfikar İzol’a bazı aşiret mensupları tepki gösterdi. Ak Parti il başkanlığında toplanan İzol aşireti mensupları, “Biz aday gösterilmeyen akrabamız Zülfikar İzol’un yanında yer almıyoruz, partimizdeyiz” dedi. Zülfikar İzol ile aynı adı taşıyan ve CHP Siverek İlçe Başkanı olan Zülfikar İzol da partisinden istifa edip Ak Parti’ye katıldı.
Aşiret üyesi yaklaşık 150 kişi adına konuşan Cengiz İzol, “ Bizler, Başbakanımız ve partimizin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın fikirlerini benimsiyoruz ve bundan sonra da partide olacağız” dedi.
Ak Parti’nin ardından, MHP’de de Şanlıurfa depremi yaşanıyor. Ak Parti’de Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz’un liste dışı bırakılmasının ardından eşi İbrahim Özyavuz adaylık için MHP’ye başvurdu. Şanlıurfa 2. sıradaki milletvekili adayı Mehmet Kartal’ı istifa ettiren MHP, 50 bin dolayındaki Arap oylarını alabilmek için Özyavuz’u 2. sıraya koydu. Bu gelişmelere tepki gösteren İbrahim Özyavuz’un amcasının oğlu Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile üç milletvekili adayı ve üç ilçe başkanı da MHP’den istifa etti.