Siyaset Sarıgül Kılıçdaroğlu için bir tek o sözü söylemedi

Sarıgül Kılıçdaroğlu için bir tek o sözü söylemedi

26.05.2012 - 10:48 | Son Güncellenme:

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin konular ve seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıgül Kılıçdaroğlu için bir tek o sözü söylemedi


Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'na konuk olan Sarıgül, sosyal demokrasinin 52 yıldır iktidar olamamasına istan etti.

52 YILDIR MUHALEFETTE OLMAKTAN BIKTIK

Yerel seçimler ve genel seçimlerle ilgili CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’yu inceden inceye sert sözlerle eleştiren Sarıgül, ‘Sarıgül aday olmaz, iktidar olur. Sosyal demokratlar 52 yıldır iktidar olabilir mi? Yıllardır muhalefette olmaktan bıktık usandık. Başarısız olanların gitmesi lazım. Avrupa’da sosyal demokrat iktidar liderleri bunu yaptı’ dedi.

KILIÇDAROĞLU GİTSİN DİYEMEDİ

Sarıgül, canlı yayında bir çok şey söylemesine karşılık ‘Kemal Kılıçdaroğlu seçimde başarısız oldu çekip gitmeli’ cümlesini bir türlü kullanamadı.

Haberin Devamı

Blog yazarımız Mehmet Önkibar da programla ilgili bloğunda şöyle bir değerlendirme yapmış

SARIGÜL CHP'YE GELİR İKTİDAR OLUR

"Ben UEFA'da oynamam, Şampiyonlar liginde oynarım."

"Ankara'ya gideceksem milletvekili olarak gitmem, İktidarın olmadığı yerde biz yokuz, iktidar olacağız."

"36 ayı geçmez Ankara'dayız."

Bu sözler Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e ait.

Dün akşam Show Tv'de Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı programında Sarıgül, üstü kapalı da olsa resmen CHP'in başına geçeceğini vurgulayarak önümüzdeki genel seçimlerde iktidara talip olabileceğini öngörerek göndermelerde bulundu.

Tam bir lider edasıyla konuşan Sarıgül, kendisinden son derece emin söylemlerle dikkat çekti. Bugün gazetelerin çoğuna baktım, ilginçtir bir gazete dahi Mustafa Sarıgül'den söz etmedi. Oysa çok önemli ve çok iddialı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Lider kulvarında Erdoğan bir, Sarıgül iki diyebiliriz..

İkisi de İETT'den gelen iki siyasetçi, ikisi de halka inmesini bilen, halka dokunabilen, seçmeni arkalarından sürüklemesini bilen isim.

Üç dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Sarıgül'ün seçim dönemlerinde seçmene nasıl yakın durduğunu, seçmenin sorunlarına nasıl eğildiğini bizzat gözlemleyen biriyim. Sadece Şişli bölgesinde değil, zaman zaman ülke sınırını kapsayan duyarlılıklarıyla da öne çıkabilen ender Belediye Başkanlarından biridir. Örneğin Van depremine yapılan yardımlarda gecenin geç saatlerinde kendi elleriyle giysi ve battaniye gibi yardımları topladığını biliyorum Belediye Başkanlığı binasının önünde.

Programda bir dikkatimi çeken şey, Sarıgül'ün siyasi görüşüne taban tabana zıt olan AKP'yi Ak Parti diye yorumlamasıydı. Ak Parti'nin güzel şeylerin de yaptığı övgüsü son derece dikkat çekiciydi.

Şunu da öğrendik ki, rakip lideri sadece eleştirerek muhalefet görevini yapmış sayamayız. Oysa, İktidarı eleştirdiğiniz kadar iyi yönlerini de konuşursanız oy avcılığı yapmış olursunuz, sempati toplarsınız.

Sağolsun bizim Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı hep eleştirir de bir türlü alternatif siyaset yapamaz. Dürüsttür, doru insandır ama CHP'yi taşıyamadığını düşünüyorum herkes gibi.

Haberin Devamı

Sarıgül eğer CHP'nin başına geçerse, elli yıl sonra partiyi iktidara taşıyabilir, tabi Washington izin verirse