Siyaset Satırbaşı

Satırbaşı

14.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Satırbaşı

Satırbaşı


       Eski FP'liyi Meclis korudu
       Ankara 2 No'lu DGM, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği" gerekçesiyle üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanan FP Denizli eski milletvekili Ramazan Yenidede hakkındaki davayı düşürdü. Mahkeme Başkanı Mehmet Turgut Okyay, davanın CMUK'un 253 / 5 maddesi uyarınca düşürülmesine karar verildiğini bildirdi.

       Koltuk dosyası bilirkişide
       TBMM eski Başkanı Mustafa Kalemli'nin de aralarında bulunduğu 19 sanığın,
       Meclis Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesinde "görevlerini kötüye kullandıkları" gerekçesiyle yargılanmalarında mahkeme, dosyayı bilirkişiye gönderdi. Şubat 2000'e ertelenen dava ile ilgili dosya, iddiaların araştırılması için Sayıştay denetçileri Nazım Akıncı, Mehmet Kaya ve Ayhan Evrensel'den oluşan bilirkişiye gönderildi.

       Evcil davasında tahliye
       İşadamı Nesim Malki'nin öldürülmesini azmettirdiği gerekçesiyle tutuklanan Erol Evcil'i sakladıkları iddiasıyla yargılanan koruması Hakan Bağdemir, işadamı Hüseyin Silahçı ve muhasebeci Hakan Karakurt, çıkarıldıkları ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada, tutuksuz sanıklar Nalan Karakurt ve Evcil'in yakalandığı villaların bekçisi Ömer Karatepe hazır bulundu.