Siyaset Savaş: Buzdağının görünen yüzü

Savaş: Buzdağının görünen yüzü

30.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Savaş: Buzdağının görünen yüzü

Savaş: Buzdağının görünen yüzü


Ankara Milliyet


       Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, irtica ve bölücülüğün "somut ve yakın" tehlike olmaktan çıkıp "yaşanan tehlike" haline geldiğini belirterek "Hizbullah eylemleri, buzdağının görünen yüzü" dedi.
       Savaş, kendisini "en iyi hukukçu" seçen Çağ gazetesinin ödülünü alırken kendisini ve komutanları "irtica ve Sevr paranoyası" içinde bulunmakla suçlayanların Hizbullah gerçeği ortaya çıkınca hedef saptırma gayreti içine girdiklerini belirterek şunları söyledi:
       "'Ben Hizbullahım' diyen Şevki Yılmaz'ı bile aklama çabası içindeler. Yılmaz, o sözcükleri, `kanlı eylemlere taraftar olduğu için veya siyasi bir amaçla değil, dini inançlarındaki samimiyeti vurgulamak için Allah taraftarı' anlamında kullanmış. RP'nin kapatılması için açtığım davanın iddianamesine dayanak yaptığım konuşmasında dahi Yılmaz kendini savunanları yalanlıyor."
       Tehlikenin, yalnızca Tük adliyesinin ve Türk ordusunun üzerine düşeni yapmasıyla bertaraf edilemeyecek kadar çok boyutlu olduğunu vurgulayan Savaş şöyle konuştu:
       "Aslında Hizbullahçıların da İBDA - C mensuplarının da siyasal İslamcı politikacıların da amaçları aynı. Aralarındaki fark, politikacılar silaha davranma emrini vermek için iktidarın tamamen ellerine geçmesini bekliyor. Hizbullah eylemleri sadece buzdağının görünen yüzünü açığa çıkarmıştır.
       Cumhuriyetimiz gerçekten tehlikededir. Yaşanan tehlike, mutlaka bertaraf edilmesi gereken, yasal savunma hakkı veren tehlikedir ve şu anda Türkiye Cumhuriyeti bu tehlikelere karşı yasal savunma halindedir."