Siyaset Seçim sonucunda barış güçlenecek

Seçim sonucunda barış güçlenecek

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Umarım seçim sonucunda Türkiye’de daha güçlü bir barış daha güçlü bir kardeşlik rüzgarı esecektir” dedi.

Seçim sonucunda barış güçlenecek

Demirtaş, partisince Topçu Meydanı’nda düzenlenen mitingde, 63 gün önce Şanlıurfa’da başlattıkları seçim kampanyasında belediye başkan adaylarına destek verdikleri için kent halkına teşekkür etti.
BDP’nin belediyelerin bulunduğu illerdeki vatandaşların kentte yapılan hizmetlerden memnun olduğunu ifade eden Demirtaş, bunun en büyük göstergesinin de o illerde BDP’nin artan oy oranları olduğunu söyledi.
Seçimlerde sandık güvenliğinin önemine işaret eden Demirtaş, şöyle devam etti:

‘Provokasyon’ uyarısı
“Seçimin yapıldığı gün sandık başında kavga çıkarıp, gerilim yaratmak isteyenler olabilir. Bunlara asla mahal vermeyin, asla bu provokasyonlara gelmeyin. Tıpkı 63 gündür yaptığınız gibi kazanacağınıza artık inanmışsınız. Artık Urfa BDP’li belediyeye kavuşuyor. Bu inançla bu sabırla seçim neticelensin.“
Demirtaş, 30 Mart’ta sandıklardan çıkacak sonuçlara saygı duyacaklarını belirtti.
Yaklaşık 2 aydır seçim çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:
“Elbetteki bu kampanya, bu seçim çalışmaları sırasında istemeden de olsa üzdüğümüz, kırdığımız, incittiğimiz insanlar, siyasetçiler olabilir. Biz bugüne kadar istemeden de olsa kimi incitmiş kimi kırmışsak hepsinden helallik istiyoruz. Umarım seçim sonucunda da Türkiye’de daha güçlü bir barış, kardeşlik rüzgarı esecektir.”