Siyaset ‘Seçimlerde yeni bir sayfa açacağız’

‘Seçimlerde yeni bir sayfa açacağız’

28.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, seçim kampanyası sürecinde kavgadan uzak duracaklarını, 31 Mart’ta yeni bir tarih yazacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Seçimlerde yeni bir sayfa açacağız. Oyunuzu düşünerek kullanın. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun” ifadelerini kullandı

‘Seçimlerde yeni bir sayfa açacağız’

MÜCAHİT YOLCU, CANAN ALTUNTAŞ, EMRAH KIZIL Batman / DHA

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hep birlikte, huzur içinde yaşamak için kavgadan uzak durup, herkesin mutlu olabileceği tablo inşa etmenin zorunlu olduğunu vurgulayarak, “Niye kavga, neden kavga? Kavgadan uzak duracağız. İnşallah yerel seçimler olacak. Yeni bir tarih yazacağız, yeni bir başlangıç yapacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında il ziyaretlerinin ilkini dün Batman’a gerçekleştirdi. Beraberinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur ile dün Batman’a gelen Kılıçdaroğlu’nu partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu, buradan kara yoluyla Sason’a geçti.

AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyince CHP’den aday yapılan Belediye Başkanı Cuma Uçar’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında toplanan kalabalığa hitap etti.

Haberin Devamı

‘Bir ders verin’

Uçar’a destek isteyen Kılıçdaroğlu, “Herkesin işi, aşı olsun. Benim isteğim budur. Eğer bir yerde açlık ve yoksulluk varsa bir çocuk aç yatarsa ve bu ülkeyi yönetenler saraylarda oturuyorsa ayın 31’i geliyor, martta güzel bir ders verin Allah aşkına. Bu ülkede milyonlarca gencimiz işsizse ve onlar hala annelerinin ve babalarının eline bakar durumdaysa, 6 milyondan fazla insanımız geçimini sokaktan sağlıyorsa, 24 milyon insanımız bu sokaktan gelen paralarla geçiniyorsa oturup düşünmemiz lazım. Ülkeyi düzlüğe çıkarmamız lazım” diye konuştu. Ülkenin huzur ve refahı için mücadele ettiklerini, gerektiğinde canlarını bile verebileceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Sason’da balınız ve ceviziniz çok meşhur. Aslında tütününüz de meşhurdu ama gözü kör olsun, işletmeyi kapattılar. Şimdi dışarıdan tütün getiriyorlar. Sanki ülkede tarla yok, insan yok, eken ve biçen yok. Dışarıdan tütün, nohut, canlı hayvan, et ve sonunda kuru soğan ithal ediyorlar. O kuyruğa da ‘varlık kuyruğu’ diyorlar. Allah’tan korkmuyorlar. Allah’tan korksalar memleket bu hale mi gelirdi? Bunlar kimden korkuyorlar? Trump’tan korkuyorlar, Macron’dan korkuyorlar, Merkel’den korkuyorlar; Allah’tan korkmuyorlar. ”

Haberin Devamı

‘Kim yönetti?’

“En büyük dert 17 yıldır bu memleketi yönetip, memleketi kuru soğana muhtaç edenlerdir” diyen Kılıçdaroğlu, “En büyük dert bu. Gönül ister ki sizin adınızı sadece Türkiye değil, bütün dünya duysun. Emin olun bunu yapmak, benim boynumun borcu. İşsizlik en temel sorunlarımızdan biridir. Batman için ‘işsizliğin kenti Batman’ diyorlar. Binlerce gencimiz iş arıyor. Diyarbakır’da 587 kişi alınacak; bir kuyruk var, sonu görünmüyor. Şanlıurfa’da stadyumda iş için kura çektiler. Çıkıp ahkam kesiyorlar, ‘Efendim dış güçler yaptı’. İyi de bu memleketi 17 yıldır dış güçler mi yönetti?” ifadelerini kullandı.

‘Bize güvenin’

Kılıçdaroğlu, hep birlikte, huzur içinde yaşamak için kavgadan uzak durup, herkesin mutlu olabileceği tablo inşa etmenin zorunlu olduğunu vurgulayarak, “Cennet gibi bir ülkede hep beraber huzur içinde yaşayabiliriz, dedik. Kavgaya gerek yok, gerginliğe gerek yok. Niye kavga, neden kavga? Kavgadan uzak duracağız. İnşallah yerel seçimler olacak. Yeni bir tarih yazacağız, yeni bir başlangıç yapacağız. Yeni bir sayfa açacağız. Bize inanın, bize güvenin” dedi.

Haberin Devamı

‘Düşünerek oy kullanın’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Batman’da bir otelde düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleriyle Buluşma” toplantısında, kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bu sefer seçimlere düşünerek gidelim. Oyumuzu düşünerek kullanalım, benim istediğim sadece bu. Şu veya bu partiye angaje olmayın. Futbol takımı tutar gibi partiler tutulmaz. Bir parti hata yaparsa dersin ‘Kusura bakma kardeşim, hata yaptın, verdiğin sözü tutmadın.’ Hani dünya lideri olacaktık? Nerede bu liderlik? Her gelenin tokatladığı bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Sizlerden istirhamım sandığa giderken düşünerek, elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın.”

YSK’dan CHP’li Saruhan’a ret

YSK, CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan’ın aday olamayacağına ilişkin karara yapılan itirazı reddetti. Karar gereğince CHP, Bodrum için başka bir isim bildirecek. ANKARA Milliyet