Siyaset Seçmene ‘üzüm salkımı’ modeliyle ulaşılacak

Seçmene ‘üzüm salkımı’ modeliyle ulaşılacak

07.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Seçmene ‘üzüm salkımı’ modeliyle ulaşılacak

CHP yönetimi, yerel seçim kampanyasında, sosyal medya platformlarının etkin kullanılması ve partililer arasında “söylem birliği” oluşturulması için harekete geçti.

Haberin Devamı

CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, yerel seçim kampanyasında sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarının nasıl kullanılacağına ilişkin bir yönerge hazırladı.

Özkan, yönergesinde, “Yerel seçimlerde başarılı olabilmemiz için güçlü bir medya ve sosyal medya ağına ihtiyacımız var. Kendi iletişimimizi bütünlük içinde topluma yansıtmak için genel başkanımızın sosyal medya hesapları ve partimizin resmi hesaplarında yapılan gönderilerin il, ilçe başkanlıklarımız resmi sosyal medya hesapları yanı sıra, kendi hesaplarınızdan ve dağıtım listelerinizden yaygınlaştırılması, paylaşılması konusunda etkili olmalısınız. Bu bir parti görevidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Partinin tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yönergede öne çıkan başlıklar şöyle:

81 İLDE ÖRGÜTLENECEK: Genel başkanımızın ve partimizin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan içeriklerin hızlı ve etkin bir şekilde dolaşıma sokulması için 81 ilde kurulacak Whatsapp iletişim grupları önemli bir görev üstlenecektir. İllerdeki Parti Bilişim Sorumlusu ve Medya Sorumlusu’nun koordinasyonunda kurulacak Whatsapp gruplarında Ana Kademe, Gençlik ve Kadın olmak üzere İl Başkanları ve İlçe Başkanları yer alacaktır. Bahsedilen grupların 10 Ocak 2019 tarihine kadar tüm illerde kurulması beklenmektedir.

ÜZÜM SALKIMI MODELİ: İllerden görevlendirilen Bilişim Sorumlusu ve Medya Sorumlusu ile Türkiye genelinde, genel merkezimizin kontrolünde ayrı bir WhatsApp grubu kurulacaktır. Genel başkanımızın ve partimizin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar bu grup aracılığıyla önce tüm il temsilcilerine ulaştırılacaktır. İl temsilcisinin de kendi ilindeki sosyal medya WhatsApp grubu ile paylaşmasıyla birlikte ‘üzüm salkımı modeliyle’ tüm illerimize hızlı bir şekilde ulaşılmış olacaktır.

CANLI YAYINLAR: Parti yöneticilerimizin sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayımlanan açıklamalarını hızlı bir şekilde dolaşıma sokmak bu süreçte çok önemlidir. Genel başkanımızın konuşmalarından yapılan kısa videoların da dolaşıma sokulması “söylem birliğini” güçlendirmek açısından önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

SAMİMİ İFADELER KULLANIN: Örgüt yöneticilerimizin şahısları adına da sosyal medya hesapları açmaları gerekmektedir. Bu hesaplarda birinci tekil şahıs veya birinci çoğul şahıs ile paylaşımlar yapılması, samimi ifadeler kullanılması tavsiye edilmektedir.

GÜVENLİK UYARILARI: CHP kadrolarını hedef alan ve şifre avlamak amacıyla hazırlanan e-posta, SMS, whatsapp mesajları her geçen gün daha fazla partilimize gönderiliyor. Bu mesajlara karşı çok dikkatli olmak gerekiyor. Genel kural olarak, bu gibi mesajlar aldığınızda ilgili servise kendiniz giriş yapmanız, e-postadaki bağlantılara tıklamamanız doğru olacaktır.