Siyaset Seçmenin sesi Milliyet’te

Seçmenin sesi Milliyet’te

16.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmenin sesi Milliyet’te

Seçmenin sesi Milliyet’te


Ankara bağımlılığına son
Fahrettin Kayan (Balıkesir - Tüccar): Kanımca belediyeler, sivil toplum örgütlerince yönetilmeli. Türkiye'deki belediyelerin Ankara'ya bağımlılığı ortadan kaldırılmalı. Belediyelerimizin sorunu, başkanın bir köy muhtarı zihniyetinde olup, yönetmekte olduğunun bir kent olduğunu düşünmemesi. Bugünün değil geleceğin hesaplanması gerekli.

Önce partide demokrasi
Behçet Algan (Almanya - Hamburg): Kendi partileri içinde demokrasiyi işletemeyen parti liderleri, ülkeye demokrasiyi nasıl getirir. Bunlar kendi içlerinde özgürce bir seçim yapıp liste oluşturamazken, ülke seçime nasıl özgürce girer. Zaten bunu yapabilecek bir lider olduğuna da inanmıyorum.

Bu liderlerden kurtulmalı
Ramazan Can (İstanbul/Bakırköy - Pazarlamacı): Türkiye bu liderlerden kurtulmalı. Çünkü ülke, bu liderlerin gizli ağalığıyla yönetiliyor. Siyasi tıkanıklık ancak bu liderlerden kurtularak gerçekleşebilir.

Kararsızım
Fatma Hülya Yılmaz (Bartın - Serbest meslek): Liderlere olan güvensizliğimden, oy kullanmakta karasızım. Ayrıca Bartın'a yapılacak olan hizmetleri, halkın düşünülerek yapılmasını istiyorum.

Sosyal etkinlik yetersiz
Murat Güleryüz (Niğde - Bankacı): İlimizin en büyük sorunu, sosyal etkinliklerin yetersizliği. Bu yüzden sosyal demokrat bir belediye istiyoruz.

Yasalar çıkarılmalı
Metin Önal (Osmaniye): Bir an evvel Siyasi Partiler Yasası çıkmalı. Seçimlere gitmeden, Yerel Yönetimler Yasası değiştirilmeli. Ayrıca oy kullanmak vatandaşlık görevidir, kaçmak olmaz.

Çıkar kavgaları
Mustafa Ece (İstanbul/Üsküdar - Emekli): Bence ülkenin en büyük sorunu eğitim. Liderlerin çıkar kavgaları, devlete güvensizliği artırıyor. Doğu'ya yatırım yapılmadığı için göç engellenemiyor. Devletin işadamlarını teşvik etmesi lazım.

Seçim kirliliğine hayır
Duygu Türkücü (Yenibosna): Partilerin astığı bayrak ve afişler çevreyi kirletiyor. Bu konuda bütün partilerin bir şeyler yapmasını istiyorum.

Nispi temsil
Fahrettin Kaya (Balıkesir / Tüccar): Seçime ilişkin yasalar değişmedikçe, seçim yapılmamalı. Yeni Meclis, nispi temsil sistemiyle oluşmalıydı.

Paralar seçime gitmesin
Zeynep San (Kocaeli): Seçim yapılmasını istemiyorum. Halkın parasını partiler harcamasın. Bizim paramızı seçimlerde harcamaya hakları yok. Bu paraları, eğitime harcasınlar. Doğru dürüst bir eğitim sistemi oluşturulması için.

Seçimler hemen yapılmalı
Hüseyin Karakaş (Sakarya): Seçimler hemen yapılmalı ve ekonomi düzeltilmeli. Küskün milletvekilleri Türkiye'nin geleceğini düşünmüyor.

ÖSS'yi eleştirmeyene oy yok
Ömer Taş (İstanbul): Bu yıl yapılacak üniversiteye giriş sınavında 1.5 milyon öğrenciden 1 milyon 300 bini mağdur olacak. Bu sistemi eleştirmeyen siyasi partiye oy vermem.