Siyaset Şehit cenazesinde slogan gerginliği

Şehit cenazesinde slogan gerginliği

05.08.2010 - 02:17 | Son Güncellenme:

Başbakan aleyhine slogan atan bir kişi polislerce uzaklaştırılınca şehidin yakınları tepki gösterdi. MHP’li Atılgan, polis müdürüne, “Rahat bırakın vatandaşı” diye bağırdı

Şehit cenazesinde slogan gerginliği

Ordu’nun Akkuş ilçesinde PKK saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Emin Pişkin (36) için dün memleketi Adana’da Sabancı Merkez Camii’de tören yapıldı. Şehidin yakınlarının tepkileri üzerine gazetecilerin tören alanına girmeleri yasaklandı. Sadece caminin bir balkonundan çekim yapmalarına izin verildi. Törene şehidin eşi Tülin Pişkin, çocukları Emirhan (11) ve Emircan (3), annesi Emine Pişkin, kardeşleri, yakınları, Adana Valisi İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Adana Milletvekilleri MHP’li Kürşat Atılgan, Ak Partili Necdet Ünüvar, CHP’li Hulusi Güvel ile yaklaşık bin kişi katıldı. Şehidin eşi Tülin Pişkin, oğlu Emirhan ile birlikte tabuta sarılarak, “Canım şehit oldu. Vatanı satmadı. Arabada vurdular. Emanetlerine çok iyi bakacağım. O köpekler sevinmesin” dedi.

‘Vatandaşı rahat bırakın!’
Cenaze namazı kılınmadan önce bir kişi, 10-15 kez “Tayyip istifa” sloganı attı. Sivil polislerin yanına gidip, susmasını istediği kişi alandan uzaklaştırılmak istenince, törendekiler tepki göstererek, “İkinci padişahlığı kabul etmiyoruz. Çocuklarımız ölüyor. Bu ülkeden ikinci Mustafa Kemal çıkacaktır” diye bağırdı. Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de vatandaşlara doğru yürüyünce, ön safta protokolde yer alan MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Kesmez’e sert bir üslupla, “Rahat bırakın vatandaşı” diye bağırdı. Kesmez, geri adım atarken, bu kez başka bir kişi, “Cenaze sesimizi keserseniz, herkes bizi susturursa, siyasetçi bizi susturursa, bu vatan böyle batar” dedi. Slogan gerginliği, cemaatin namaza davet edilmesiyle son buldu.
Namaz sonrasında da Çevik Kuvvet ekipleri, çember oluşturup, şehidin tabutuna imseyi yaklaştırmadı. Şehit yakınları, “Bizisusturacağınıza gidin askere kurşun sıkanı susturun” diye bağırdı. Şehit Pişkin, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit cenazesinde slogan gerginliği

Cenaze töreninde Başbakan aleyhine slogan atan bir kişi polis
tarafından götürülmek istenince şehit yakınları ve MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan tepki gösterdi.