Siyaset ‘Şehitlere saygı’ sessizliği hakimdi

‘Şehitlere saygı’ sessizliği hakimdi

13.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’sız ilk kongrede Erdoğan’ın siyasi hayatını anlatan bir film de izletildi.

‘Şehitlere saygı’ sessizliği hakimdi

“Kurucu lider” başlıklı filmde Erdoğan’ın, daha önceki 4 kongrede yaptığı konuşmalardan kesitler verildi. Erdoğan son olarak Davutoğlu’nun Genel Başkan seçildiği 1. Olağanüstü Büyük Kongre’ye katılmıştı. Filmin sonunda Erdoğan’ın ağzından “Ey Sevgili” şiiri dinletildi.

Haberin Devamı

İşte kongreden diğer notlar:

Şehitler nedeniyle müzik yayını yapılmayan kongrede sık sık “Peygamber efendimizin yanına komşu olarak uğurladığımız şehitlerimizin hatırası adına müzik yayını yapmayacağız” anonsu tekrarlandı.

Müzik yayını yapılmamasının yol açtığı sessizliği partililer hep bir ağızdan, “Bir şarkısın sen” parçasını söyleyerek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarak bozdu. Salonda sık sık tekbir getirildi.

Turkuaz renginin hâkim olduğu salonda süsleme de yapılmadı ve sadece Türk bayrakları asıldı.

Konuşmalar İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Kürtçeye simültane çevrildi.

Kongrede Davutoğlu’nun, “Bir yıllık hikâyesi”nin de anlatıldığı bir film de izletildi. Erdoğan’ın Davutoğlu’nun adının anons ettiği sahne ile başlayan filmde, “Yan yana yürüyen iki kardeşin hukuku var” denildi.

Haberin Devamı

‘Gücümüz saygıda’

Kongrede, Divan Kurulu Başkanlığı’na, Davutoğlu’nun da imzası ile Erdoğan’ın yakın kurmayları arasındaki eski Adalet Bakanı Bozdağ seçildi.

Divan üyeliğine, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın seçildi.

Yeni seçim şarkısı

Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile partinin yeni seçim şarkısı şehitlere saygı nedeniyle çalınmadı. Seçilen şarkının adının ‘Haydi Bismillah’ olduğu öğrenildi. Şarkının sözleri ise şöyle:

“Aşk ile çıktık yola, yenilendik tazelendik, sevdalıyız bu vatana; Haydi Bismillah. Söylenecek sözümüz var, yürünecek yolumuz var, hep beraber yürüyelim; Haydi Bismillah. Her bir karış toprağında, baştan başa izimiz var, umudumuz yarınlara; Haydi Bismillah.”

1100’ü seçilmiş 345’i doğal olmak üzere 1445 delegeden 1275’i kongreye katıldı. 170’i katılmadı.

11 siyasi partinin davet edildiği kongreye HDP temsilci göndermedi, CHP’yi Genel Sekreter Gürsel Tekin, MHP’yi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel temsil etti.

Kongrede engelli vatandaşlar için özel tedbirler alındı.

Ak Parti, kongre delegelerine tablet dağıttı.