Siyaset ‘Şehri kirleten imar oyunları olmayacak’

‘Şehri kirleten imar oyunları olmayacak’

11.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, seçilmesi halinde İBB Meclisi’nde sipariş usulü imar plan tadilat dosyalarının olmayacağını belirterek, ‘Şehri çirkinleştiren yanlış burada. Altından girip üstten çıkıyor. Dosyasını meclisten geçiriyor. Şehir ucubeye dönüyor’ dedi

‘Şehri kirleten imar oyunları olmayacak’

‘Şehri kirleten imar oyunları olmayacak’
Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım seçim turunun dünkü bölümüne Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından Bakırköy’deki bir otelde düzenlenen toplantıya katılarak başladı. İstanbul’un en büyük probleminin trafik ve ulaşım olduğunu söyleyen Yıldırım, kentteki raylı sistem payını yüzde 48’e çıkarmayı taahhüt etti. Şehri kirletecek imar ayrıcalıklarına karşı mücadele edeceğini de kaydeden Yıldırım, “Şehri çirkinleştiren en önemli yanlış burada birisi gözüne bir arsa kestiriyor. Plandaki yeri, sağlık, yeşil, eğitim, sağlık alanı. ‘Burası çok güzel. Şu kadar katlı bir bina yaparsa voleyi vururum’ diyor. Altından girip üstten çıkıyor. Dosyasını meclisten geçiriyor. Şehir kirleniyor, ucube haline dönüyor. Meclisimde sipariş usulü imar plan tadilat dosyaları olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘11 yaşında geldim’

Yıldırım daha sonra Haliç Kongre Merkezi’nde Erzincanlı hemşehrileriyle buluştu. Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) ile Erzincanlı İş Adamları Derneği’nin organize ettiği buluşmaya Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldi. Yıldırım, salona girişinde Türk bayrakları ile karşılandı. “Memleket neresi” isimli reklam filminin ardından konuşma yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, “Erzincan’a ne kadar yatırım yapıldıysa hepsi Binali Bey’in sayesinde. Yanındayız, davan davamızdır. Biz Erzincanlılar olarak hep yanınızda olacağız” dedi. Ardından da kürsüye çıkan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“Fiziki olarak bir arada olmasak da İstanbul’daki 320 bin Erzincanlının gönlü bizimledir. Hepimizin memleketimizde acı tatlı hatırları oldu. Ama gurbet dedik yollara düştük, yolumuz da İstanbul’a düştü. Burada okuduk, büyüdük. Burada meslek sahibi olduk. Bu şehir 11 yaşında Erzincan’ın Kayı köyünden gelen Binali’yi Binali Yıldırım yaptı. O yüzden bu şehre borcumuz var.”

Haberin Devamı

‘Milleti birleştirdik’

Ayrıca bu muhitin benim için özel yeri var. Hayatımın en güzel yıllarını burada geçirdim. Burası dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştığım yer; Kasımpaşa. Hayatımın en güzel yıllarını Kasımpaşa ve Beyoğlu’nda geçirdim. Cumhurbaşkanımızın burada diktiği bayrağı daha da yükseğe çıkarmak için, Fatih’in fethettiği, Mimar Sinan’ın süslediği, Atatürk’ün işgalden kurtardığı, Cumhurbaşkanımızın ayağa kaldırdığı şehre aday olduk. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 yıl boyunca yolları böldük hayatlar birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Ama şunu herkes iyi bilsin yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bölücülerle kol kola girenlerle bizim işimiz olmaz. Ülkemize içerde ve dışarda tezgâh kurmaya çalışanlara da el aman vermeyeceğiz. Ülkemizin başına bela olan teröristleri de bu ülkede yaşatmayacağız.”

‘7/24 kütüphaneyi 39 ilçeye çıkaracağız’

Yıldırım’ın, İstanbul’a kazandırılmasını hedeflediği “Kütüphane 24” projesinin detayları paylaşıldı. Yıldırım’ın megakent için geliştirdiği projeler arasında kültür ve sanatla ilgili olanlar dikkati çekiyor. Kütüphane 24 projesi de bunların içinde en çarpıcı olanlardan biri. Bu projeyle İstanbul’da 22 olan kütüphane sayısının, her ilçeye yeni yapılacak olan 7/24 açık kütüphanelerle artırılması hedefleniyor. 39 ilçenin tamamında hizmete girecek olan bu kütüphaneler, tam zamanlı çalışacak.

Haberin Devamı

‘Şehri kirleten imar oyunları olmayacak’

‘Alevilerin sorunlarını torunlara bırakmayız’

Binali Yıldırım, Florya’da ise Alevi Bektaşi Dedeleri ve Dernekleri tarafından verilen yemeğe katıldı. Alevilerin yaşadığı sıkıntıları torunlara bırakmayacaklarını belirten Yıldırım şunları söyledi; “Bugün bir kardeşlik sofrasında beraberiz. Bundan sonra da lokmamızı İstanbul’da birlikte yiyeceğiz. Bizler, Aleviler, Sünniler, Kürtler ve Türkler bu topraklarda et ve tırnak gibiyiz. Semamızı da yaptık halayımızı da çektik. Farklılıklarımızı medeniyetin zenginliği olarak gördük. Bizi ayrıştırarak kavga ettirmeye çalışarak bölmeye çalışanlar oldu. Bunlar hep olacaktır. Ama biz birbirimizi ötekileştirmeden sorunlarımızı çözeceğiz.”