Siyaset 'Sessiz devrim gerçekleştirdik'

'Sessiz devrim gerçekleştirdik'

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin kendini yenilemesine karşın çizgisinde en ufak bir sapmaya yer vermediğini vurgulayan Erdoğan, Ak Parti demokrattır, millidir, yerlidir. Ak Parti devrimci bir partidir. Ak Parti sessiz devrim gerçekleştirmiştir” dedi

Sessiz devrim gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 44 gün sonra, bu kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla Ak Parti grup toplantısı kürsüsünden milletvekillerine konuştu. “Çok çalışma” mesajı veren Erdoğan, “Yoğun mesainizi biliyorum ama seçim bölgenizdeki çalışmaları da yürüteceğinize inanıyorum” dedi. Erdoğan, “kardeşim” diye hitap ettiği Başbakan Binali Yıldırım’ı da, “kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan süreci yönetmiştir” sözleriyle övdü.

Haberin Devamı

Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından dün ilk grup toplantısına katıldı. “Grup Başkanı” sıfatıyla oturumu Yıldırım yönetti. “Sizleri hasretle selamlıyorum” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, şu mesajları verdi:

BİNALİ YILDIRIM KARDEŞİM: Bin 44 gün sonra bir kez daha sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Referandumdan evet çıkmasının ardından,partimize üye olduk. Genel başkan seçildik, MKYK’yı topladık, bugün de grubumuza hitap ediyoruz. Partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. MYK ve grup toplantılarımıza mümkün olduğu kadar iştirak etmeye çalışacağım. Cumhurbaşkanı olarak pek çok görevim de var. Katılamadığım toplantılara da genel başkan vekili olan Binali Yıldırım kardeşim başkanlık edecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan süreci yönetmiştir. Tüm çalışmaları için sizler ve milletimin huzurunda teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Sessiz devrim gerçekleştirdik
İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ: Yeni yönetim sistemi de ülkemize kazandırdığımız devrim mahiyetinde bir reformdur. Bu yönümüz olmasa iktidarda kalamazdık. MKYK’mıza bakın; 21, 23 yaşında iki kızımız var. 40 ve daha altı yaş grubundan 16 arkadaşımız var. Temenni ederim ki; diğer partilere örnek olur. Önümüzdeki süreyi iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlardan 180 günlük kısa vadeli eylem programı istedim. Bu program biriken sıkıntılara hızlı çözümler üretmeye yönelik olacak. 2023 hedeflerimiz başarı çıtası olarak geçerliliğini sürdürüyor. 2035 yılını alan yeni bir çalışmaya da başladık, 2053 vizyonunun alt yapısını oluşturacak. 2019’da yürürlüğe girecek sistemle ilgili çok sayıda yasa çıkartılması gerekiyor. Meclis’e yeni yük binecek. Bu yükü omuzlayacağız. Yeni Türkiye’nin inşasında omurga görevini siz üstleneceksiniz. Milletimizle irtibatın zayıfladığı gün bizim bittiğimiz gün olacaktır, Allah korusun. Meclis’te yoğun mesainizi biliyorum ama bununla birlikte seçim bölgenizdeki çalışmaları da yürüteceğinize inanıyorum. Ramazan ayı ve bayramı, yaz tatilini kurban bayramını iyi değerlendirmeliyiz.

Haberin Devamı

RAKİBİMİZ YOK: Siyasette ciddi rakibimiz olmadığı için hizmetler ve projeler konusunda kendimizle yarışıyoruz. Başarı çıtasını yukarı taşımalıyız. 2011 ve 1 Kasım’daki tarihimizin en yüksek oy oranları dahi yeterli değil. Başarı çıtası yüzde 50 artı birdir. Bugüne kadar yaptıklarımızdan fazlasını yapmak mecburiyetindeyiz. Yüzde 50 üzerine çıkmak için tamamını kucaklamayı hedeflemeliyiz.

METAL YORGUNLUĞU: Bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımız güncelleyeceğiz, gözden geçireceğiz. Metal yorgunluğu var ortada. Daha gayretkeş ekiplerle 2019’a hazırlanmamız gerekiyor. Bakanlıklarımız onlar da hazırlıklarını çalışma programlarını hazırlayarak, 2019 programı ve 2023 programını güncellemek zorundadır. Ben sizlere güveniyorum.

ELİMİZE DÜŞERLER: 15 Temmuz’da millet o gece bayrağını, ezanını, geleceğini korudu. Dünyada bir benzeri yok. Alçak FETÖ’nün kahpe arkasındaki iz sürücülerine bu ülke teslim olmadı. Duruşmalar başladı, bizler tabii bütün şehitlerimizin, ailelerine, gazilerimizin, ailelerine mahkeme kararlarıyla hakların, iade itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Bunları korumaya kalkan ülkelere karşın da yargı kararını önüne koyacağız. Üzerlerine düşeni yaparlar, yapmazlar önemli değil ama şimdi dünyaya sesleniyorum; eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Çünkü terörle mücadele edeceksek, bizler sizden bizim ülkemize ait, ki bunları vatandaşlıktan çıkaracağız, bunları da süratle iade etmenizi istiyoruz; ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde men dakka dukka; (Arapça eden bulur) biz de bunları yaparız.

Haberin Devamı

‘Muhatabı burada’

Erdoğan, grup toplantısından ayrılırken, kabine revizyonuna dair soru yöneltilmesi üzerine yanındaki Yıldırım’ı işaret ederek, “Muhatabı burada” yanıtını verdi. Yıldırım da kabine revizyonuna ilişkin soruya, “Hadi bakalım” karşılığı vererek geçiştirdi. Yıldırım ayrıca, Erdoğan’ın konuşmasını, “Ülkemize daha güzel hizmetler için yeni hizmetleri temin edebilmek için bize liderlik edecek, çalışmaları sürdüreceğiz” sözleriyle yanıtladı.

Haberin Devamı

Grup sizi özledi

Grup toplantısını açan Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım konuşmasında şu mesajları verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanım, grup sizi özledi. 16 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz halk oylaması ile Cumhurbaşkanımız partisiyle buluştu. Cumhurbaşkanımızı Ak Parti ile buluşturduk. Yeni dönem; reform, atılım dönemi, geleceğe koşar adımlarla gitme dönemidir. Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Güçlü iktidar, daima istikrar dönemidir. Bu dönemde artık iktidar garanti altına alınmış, istikrar kalıcı hale gelmiştir. Son 1 yıl içerisinde, genel başkanlığım döneminde partinin ilkelerine ters düşecek yanlışın içinde olmamaya özen gösterdim. Yol arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamak için var gücümüzle çalıştık. Bir yıl kısa bir süre ama 1 yıl Türk siyasi tarihinde gelecek yıllarda konuşulacak yıl olacak. Bu yılın en önemli özelliklerinden biri, Türkiye, yakın tarihindeki darbelerden bir benzerini daha gördü. Bu sefer darbe karşısında ceketini alıp şapkasını alan siyasetçiler değil, darbeye darbe vuran cumhurbaşkanı, hükümet ve milleti gördü. Bu milletin karşısında şapka çıkarılır. Darbeden sonra başımızı ağrıtan terör örgütleriyle amansız mücadeleye girdik. Olumlu sonuçları almış bulunuyoruz. Terör bu milletin başının belası olmaktan çıkacak. Bu dönem liderliğinizde yeni sistemin hazırlıkların en titiz şekilde yapılacağı dönem olacak. Siz başımızda olduğunuz sürece, Türkiye’nin ne kadar ‘yapılamaz’ denilen sorunu varsa, hepsini nasıl teker teker çözdüysek bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Evinize, Ak Parti grubuna teşriflerinizden dolayı sefalar getirdiniz.”

AK Parti devrimcidir

14 Ağustos 2001’de partimizi kurunca milletimize sorunlar çözümsüz değil demiştik. Çareyi doğrudan milletimizde arayacağımızı söylemiştik. Hâlâ parti programımızda yapmamız gerekenler var. Yeni yönetim sistemi ile bunları da gerçekleştireceğiz. Ak Parti kendini yenilemesine karşın çizgisinde en ufak bir sapmaya yer vermedi. Ak Parti; demokrattır. Cumhuriyetçidir, bir kişiye bir zümreye PKK, FETÖ’ye değil cumhura dayanmış; millete teslim olmuştur. Ak Parti, millidir, yerlidir. Milletin birliğine husumet göstermeyen herkesi kökenine, kılığına, meşrebine bakmadan kendisinin doğal parçası görmüştür. Ak Parti mazlum ve mağdurların hamisidir. Ak Parti muhafazakardır. Ak Parti devrimci bir partidir. Ak Parti sessiz devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye tarihinde en kapsamlı, en ileri, en etkin değişiklikleri Ak Parti döneminde yaşamıştır. Devrimciyiz diyenler, hanginiz bu adımları attınız. Partinizin başındaki zat, kapatma davasında ‘Ankara’da savcılar varmış’ dedi. Bu ülkede kılık kıyafet konusunda yavrularımızı; üniversiteden kovan siz olmadınız mı? Nerede demokratlığınız? Milletin fertlerini birbirine düşman ettiğiniz sürece; bu millet size iktidar vermez.

Sessiz devrim gerçekleştirdik

Şehit ailelerine ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit düşen Cuma Dağ’ın ailesinin evine gitti. İftarı burada yapan Erdoğan, ardından darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polis Bülent Yurtseven’in ailesini ziyaret etti. Erdoğan, son olarak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur’un ailesine ziyarette bulundu. Erdoğan’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti. Erdoğan ziyaretlerinin ardından kendisini bekleyen vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.