Siyaset Sevilay Yükselir'den Pavey'e ağır sözler

Sevilay Yükselir'den Pavey'e ağır sözler

01.11.2013 - 18:00 | Son Güncellenme:

.

Sevilay Yükselirden Paveye ağır sözler

Gazeteci Sevilay Yükselir, Twitter üzerinden attığı mesajlarda CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in Meclis'teki konuşmasında provokasyon yaptığını öne sürerek, Pavey'i yalan söylemekle suçladı.

Haberin Devamı

Yükselir'in "Bu ilk yalanı değil. İsviçre’de bir çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine" sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Pavey'in vekillerden birinin "Başımı açarak, bir daha kirlenmeyeceğim" dediğini öne sürdüğünü ve "Bu durumda başı açık olanlar kirlenmişler midir?" diye sorduğunu, ancak vekillerin böyle bir şey söylemediğini iddia eden Yükselir, daha sonra tepki çeken tweet'i sildi.

"Çok sevdiğim bir akil insan tweet'in çok gaddarca olduğunu söylediği için silmem konusunda rica etti. Siliyorum. O tweet'ten dolayı özür diliyorum" diyen Yükselir, mesajı yanlış olduğu için silmediğini yazdı.

Bir kullanıcının Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın konuşmasını göndermesi üzerine Yükselir'in "İzledim. Özürlü olmadığım için bi kerede de anladım. Vekil Hac dönüşünden bahsediyor. Sana bana kirli demiyor" sözleri tepkileri artırdı.

Haberin Devamı

Yükselir'in attığı mesajlardan bazıları şöyle: "Yazdıklarımdan geri adım atıyorum demedim. Sadece bir tweet vardı yazmamış olmayı yeğlerdim onu sildim. O tweet gaddarca olabilir ama Pavey'in provokasyonu ondan aşağı kalmaz. O tweet'i doğru olmadığı için silmedim. Dostumun uyarısı üzerine sildim."

Nimet Baş, Şafak Pavey'e: Utanmadan neler söylüyorsunuz!


CHP'li vekil Şafak Pavey'in "AK Parti'nin başı açık milletvekilleri vitrin" sözlerine AK Parti'li eski bakan, İstanbul milletvekili Nimet Baş'dan sert tepki geldi.


Ömer Şahin’in TRT Türk’deki “Görüş Farkı” programına katılan Baş,”Siz kim oluyorsunuz da bizi ‘vitrin’ olmakla suçluyorsunuz!! Ne hakla ! Ne hakla! Şiddetle reddediyorum.Ben de kendisinin bir vitrin olduğunu düşünüyorum.Sosyal demokrat görülüp bazı sosyal demokratların oylarını aldığını düşünüyorum” dedi.

UTANMADAN NELER SÖYLÜYORSUNUZ!

AK Parti’li 4 milletvekilinin başörtülü olarak Meclis’e gelmesinin yankıları sürüyor. MHP ’li Ruhsar Demirel ve BDP’li Pervin Buldan’ın konuşmalarını çok beğendiğini ve alkışladığını söyleyen AK Parti’li Nimet Baş, CHP ’li Şafak Pavey’in hayal kırıklığı yaşattığı düşüncesinde. Pavey’in “Vitrin” sözünün yanı sıra bazı AK Partililerin başörtülü eşlerinden utandığına ilişkin sözleri de rahatsız edici bulduğunu kaydeden Baş, “Yine ne hakla diyorum. Kimsenin eşinden utandığı yok. Bugüne kadar bu kadınları dışlayan,rencide eden siyaset anlayışı içinde yer alacaksınız, sonra da dönüp utanmadan “siz eşlerinizden utanıyorsunuz “diyeceksiniz…Ne hakla! Siz kim oluyorsunuz da insanların eşleriyle ilgili duygularıyla oynuyorsunuz. Bu vesayetçi bir dildir. Arasına demokrasi süslemeleri katılsa da, kazıdığınız zaman altından bu çıkar” diye konuştu.

Haberin Devamı

HABER MERKEZİ